News

Investiție bizară în Moldova. 150.000 de euro într-o bază sportivă, într-un sat în care locuiesc doar bătrâni

Investiție ciudată într-un sat din Moldova, cel puțin asta e părerea locuitorilor din comuna Adășeni. Pe ce au cheltuit autoritățile 150.000 de euro.
20.02.2023 | 19:49
Investitie bizara in Moldova 150000 de euro intro baza sportiva intrun sat in care locuiesc doar batrani
Bază sportivă într-o comună din Moldova. Foto: Adevărul
ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai sărace comune din Moldova, Adășeni, s-a ales peste noapte cu o investiție de 150.000 de euro într-o bază sportivă, în condițiile în care aici locuiesc doar bătrâni. Între timp oamenii nu au canalizare și medic de familie.

Investiție ridicolă într-o comună din Moldova

Potrivit Adevărul, comuna situată la 50 de kilometri de Botoșani are o populație foarte mică, compusă majoritar din bătrâni, săraci și bolnavi, pentru că tinerii au plecat definitiv în Occident, fugind de sărăcie.

ADVERTISEMENT

În această comună nu există canalizare funcțională, deși autoritățile ar fi ”tras canalizarea”, în timp ce majoritatea ulițelor nu au mai fost reparate de peste 100 de ani, fiind compuse din noroi. Oamenii nu au nici măcar medic de familie, însă autoritățile aruncă banii pe o bază sportivă, considerată inutilă de localnici.

Mai mult, Primăria a obținut finanțarea de 150.000 de euro pentru această bază sportivă multifuncțională prin programul PNDL 1, în condițiile în care banii puteau fi folosiți pentru alte lucruri mult mai importante, care să schimbe cu adevărat în bine viața sătenilor.

ADVERTISEMENT

Statistic, peste 70% dintre locuitorii din comună au peste 70 de ani, astfel că oamenii nu înțeleg pentru ce a fost necesară această investiție. Un locuitor care stă de o viață întreagă pe o uliță plină de noroaie consideră că mai bine banii ar fi fost investiți în infrastructura din sat.

”Am auzit și eu de așa ceva. Dar cine să joace acolo, eu?!? Că am 70 de ani! Și cei mai mulți suntem bătrâni și betegi”, se plânge săteanul. O altă femeie spune că tinerii din comună sunt prea puțini: ”Restul sunt bătrâni. Iar cei tineri îs la muncă, de fotbal le arde lor?”.

ADVERTISEMENT

Vorbim de o comună de sub 1.500 de locuitori, unde primarul Constantin Dresleucă nu vede nicio problemă în investiția făcută. Mai mult, edilul așteaptă finanțare pentru această construcție, care nu ar fi momentan finalizată.

”Așteptăm ultima finanțare, pentru tribune. Nu s-a plătit încă. Să facem și noi recepția”, transmite primarul, conform sursei citate. Cu toate acestea, primarul Dresleucă dă vina pe primarul de dinaintea sa pentru această investiție inoportună.

ADVERTISEMENT

”Eu, când am preluat mandatul, proiectul era în execuție. Așa s-a considerat atunci, eu l-am dus mai departe. Era în construcție”, se apără actualul primar. Cert e că oamenii ar prefera ca banii ”investiți” într-o bază sportivă pe care nu ar folosi-o prea multă lume să fi fost folosiți pentru altceva.

ADVERTISEMENT
Tags: