Fotbal intern

Ioan Andone, anunț-bombă: „Dacă Dinamo retrogradează, Voluntari îi cedeaza locul în Liga 1!”

05.08.2020 | 21:14
Ioan Andone anuntbomba Daca Dinamo retrogradeaza Voluntari ii cedeaza locul in Liga 1
ADVERTISEMENT

Ioan Andone, legendă dinamovistă şi preşedintele clubului FC Voluntari, a făcut un anunţă care dinamitează fotbalul românesc. Dacă Dinamo va retrograda, clubul pe care îl reprezintă va ceda „câinilor“ locul în Casa Pariurilor Liga 1.

În urma disputării ultimei etape a play-out-ului, Dinamo a încheiat pe penultimul loc, direct retrogradabil. S-a luat în calcul sistemul de departajare votat, bazat pe media de puncte pe meci, ţinându-se cont exclusiv de partidele de play-out.

ADVERTISEMENT

Astfel, cu o medie de 0.889 puncte pe meci, Dinamo este cu un picior în divizia secundă. Salvarea alb-roşilor ar putea veni de la forurile diriguitoare ale fotbalului românesc, dacă se măreşte numărul de echipe de la 14 la 16, aşa cum a anunţat în exclusivitate FANATIK. În acest caz, Chindia, ultima clasată, ar juca baraj cu CS Mioveni.

Ioan Andone: „Domnul primar spunea că Dinamo trebuie să rămână“

O nouă variantă surprinzătoare pentru salvarea lui Dinamo a apărut după încheierea meciurilor din ultima rundă. Ioan Andone, preşedintele lui FC Voluntari, a declarat că formaţia pe care o reprezintă ar fi dispusă să-i cedeze locul său clubului din Ştefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

„Am avut o discuţie cu domnul primar Florin Pandele (n.r. – edilul din Voluntari) şi spunea că e brand (n.r. – Dinamo), că e păcat să retrogradeze. Dacă va retrograda Dinamo, îmi spunea că noi, Voluntari, ar trebui ţinem în viaţă brand-ul ăsta şi să le cedăm locul în Liga 1.

Da (n.r. – se poate realiza), decizia e a domnului primar, a Consiliului Local şi ne cedăm locul. Au ajuns acolo din cauza lor, dar au dispărut prea multe brand-uri. Dacă se poate… Asta e discuţia avută săptămâna trecută, e o discuţie între mine şi domnul primar.

ADVERTISEMENT

Poate ar trebuie să se facă Liga 1 cu 16 echipe, dar domnul primar spunea că Dinamo trebuie să rămână. Pentru noi nu ar fi o problemă, suntem un club nou, o putem lua de la început. Ai juniori, ai copii, îţi faci echipă tânără şi începi să construieşti o echipă nouă. Da. Asta voiam să vă spun“, a precizat Ioan Andone.

Întrebat dacă ar putea să-şi încheie actualul angajament pentru a reveni la Dinamo, Fălcosul a negat.

ADVERTISEMENT

„Eu sunt preşedinte la Voluntari. Jucătorii (n.r. – de la FC Voluntari) nu ştiu de decizia luată, au contracte şi rămân în Divizia B. Să promoveze în luptă cu Rapid, cu Petrolul, cu cine o mai fi“, a continuat Ioan Andone.

Ioan Andone: „S-a amânat şedinţa de mâine“

„E mai bună varianta cu 16 echipe, o să pierdem bani. Mai apar două echipe, depinde cum o fi retrogradarea, poate o fi mai interesanttă acum lupta. Din nou, ideea cu campioana din play-out e bună pentru Europa League, e stimulativ, e ceva mai interesant.

Poate e un pas intermediar pentru a ne duce la un campionat cu 18 echipe, echipele de tradiţie trebuie să apară. Fotbalul nu e frumos fără suporteri. S-a amânat şedinţa de mâine. Nu va mai fi, ne-au consultat şi fiecare a spus ce vrea pentru sezonul următor, iar noi am optat pentru 16 echipe“, a încheiat Andone.

ADVERTISEMENT