Fotbal intern

Ioan Andone e ferm în cazul de dopaj al lui Magaye Gueye de la Dinamo: „Trebuia reziliat contractul“

10.03.2021 | 10:43
Ioan Andone e ferm in cazul de dopaj al lui Magaye Gueye de la Dinamo Trebuia reziliat contractul
ADVERTISEMENT

Ioan Andone şi Andrei Vochin au vorbit despre cazul vârfului de atac de la Dinamo, Magaye Gueye, care a fost depistat dopat la meciul de Cupă dintre Dinamo şi FCSB. Cei doi oameni de fotbal sunt de părere că formaţia din Ştefan cel Mare ar fi trebuit să rupă contractul cu jucătorul încă de la scandalul jacuzzi.

FANATIK a anunţat în exclusivitate că atacantul alb-roşilor a primit rezultat pozitiv pentru cocaină la controlul efectuat de ANAD.

ADVERTISEMENT

Magaye Gueye este în centrul celui de- al doilea scandal la Dinamo de la începutul anului. La jumătatea lunii ianuarie, a apărut un clip video cu senegalezul în jacuzii cu două tinere. Pe imagini se observă cum atacantul, care este şi cel care a filmat, înjură clubul de care aparţine.

Ioan Andone: „Nepermis pentru un jucător profesionist“

Ioan Andone, legendă a lui Dinamo, în prezent preşedinte la FC Voluntari, a condamnat întâmplările ce l-au avut în prim plan pe Magaye Gueye şi a spus că totul se întâmplă din cauza lipsei de disciplină.

ADVERTISEMENT

„Nepermis pentru un jucător profesionist. Dacă nu există disciplină în cadrul lotului, poţi avea probleme de astea. De când s-a întâmplat cu filmuleţul, de atunci trebuia chemat, reziliat contractul, ‘ne strici imaginea’. E de neînţeles!“, a declarat „Fălcosul“, într-o emisiune la Telekom Sport.

După scandalul jacuzzi, Magaye Gueye a precizat că injuriile erau adresate celor care l-au adus la echipă şi i-au promis un salariu foarte mare (25.000 de euro), dar nu l-au plătit. Suporterii din Programul DDB l-au iertat pentru escapadă şi au ajuns la o nouă înţelegere financiară cu senegalezul, care are un venit mai mic, dar sigur.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin: „În loc să-l dai afară, îi faci contract…“

Şi Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, a criticat decizia de a-l ierta pe Gueye şi de a-i oferi o nouă înţelegere. În contextul scandalului de dopaj, decizia respectivă s-a dovedit una nepotrivită.

„Cluburile mari au nişte abonamente la nişte reţele, plătesc abonamente serioase ca să investigeheze viaţa extraosportivă a celor pe care doresc să-i cumpere sau a celor pe care-i au în club. Dau nişte bani.

ADVERTISEMENT

Te costă ceva, dar îi găsesc peste tot, după Facebook, după Instagram. E ca la InStat! În loc să iei decizia normală şi spui gata, nu ne mai trebuie, în loc să-l dai afară (n.r. – în momentul apariţiei filmuleţului din jacuzzi), îi faci contract…“, a spus Andrei Vochin.

ADVERTISEMENT