Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ioana Cosma, discurs manifest la Fanatik SuperLiga pe tema scandărilor rasiste și xenofobe: „E o agresiune asupra unui grup de oameni și trebuie pedepsită!”. Video Exclusiv

Înaintea verdictului în cazul incidentelor de la Sepsi - FC U Craiova, Ioana Cosma spune că independent de mesaj, rasist sau xenofob, scandările fanilor trebuie pedepsite.
01.03.2023 | 16:53
Ioana Cosma discurs manifest la Fanatik SuperLiga pe tema scandarilor rasiste si xenofobe E o agresiune asupra unui grup de oameni si trebuie pedepsita Video Exclusiv
Ioana Cosma, discurs manifest la Fanatik SuperLiga pe tema scandărilor rasiste și xenofobe „E o agresiune asupra unui grup de oameni și trebuie pedepsită!”.
ADVERTISEMENT

Pe 15 februarie, Comisia de Disciplină a FRF a anunțat măsurile luate în urma scandalului de xenofobie de la Sfântu Gheorghe. Sepsi a câștigat cu 3-0 partida cu FCU Craiova, la masa verde, fanii olteni au primit interdicție pentru 6 partide derulate pe teren neutru sau în deplasare, și ambele echipe au fost amendate. Clubul condus de Adrian Mititelu a decis însă să conteste decizia.

Ioana Cosma, mesaj tranșant legat de scandările rasiste și xenofobe: ”Dacă nu întrerupi lanțul undeva, se va perpetua”

Saga legată de incidentele consemnate la partida dintre Sepsi Sf.Gheorghe și FC U Craiova este înaintea unui nou episod. Mâine, Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal va da o decizie finală în acest caz.

ADVERTISEMENT

Patronul lui FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu consideră că echipa sa trebuie să aibă câștig de cauză. Și invocă faptul că în întrecerea internă nicio partidă nu poate fi oprită definitiv, decât pentru scandări rasiste.

În ultima ediție a FANATIK SUPERLIGA, Ioana Cosma a analizat acest caz și spune că independent de tipului mesajului fanilor, xenofob sau rasist, acesta trebuie pedepsit. Pentru că este o agresiune. Iar lipsa unor sancțiuni poate duce la reacții în lanț. Așa cum s-a întâmplat în cazul Cristina Neagu.

ADVERTISEMENT

”Sunt niște lacune în regulamentul de la noi. Pentru că nu poți să admiți… Cei de la Rapid se lovesc de rasism. Pentru că există acele scandări.

Și nu poți, pe de altă parte, să spui că în cazul Rapidului ai aplica regulamentul, și Rapidul s-ar trezi câștigând un meci cu 3-0 într-o situație de genul acesta, și cei de la Sepsi, doar pentru că nu este specificat xenofobie în regulament, nu.

ADVERTISEMENT

E același lucru, până la urmă. E agresiune la adresa unui grup de oameni. E o agresiune! Și trebuie pedepsită! Dar da, există această lacună.

”Trebuie să actualizezi regulamentele”

Presupun că se va face în această vară modificare în regulament și vor fi trecute acolo toate. Pentru că ne vom trezi cu tot felul de spețe pe care noi nu le avem în acest moment în regulamente.

ADVERTISEMENT

Am vorbit despre decizia în cazul Rapidului, la handbal, Cristina Neagu. Ulterior, la meciul dintre Dinamo și GOG din Champions League – altfel, fabulos meciul – fanii lui Dinamo au înjurat galeria Rapidului. 

Este un lanț. Dacă nu se oprește lanțul, dacă nu întrerupi lanțul undeva, se va perpetua. Trebuie să încerci. Și să actualizezi regulamentele”, a fost discursul manifet al Ioanei Cosma la FANATIK SUPERLIGA. – VEZI VIDEO AICI

Veste bună începând din această săptămână! Fanatik SuperLigaemisiunea care vă aduce în casă exclusivitățile din fotbalul românesc, este în fiecare zi de luni până vineri, începând de la ora 10:30. Se poate viziona LIVE pe FANATIK.RO, canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial la contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT