Life

Ioana Dichiseanu dezvăluie tradiția pe care o avea cu tatăl ei de Ziua Morților: „Aducea acasă”

Ioana Dichiseanu nu vrea să marcheze Ziua celor Adormiți, azi, 1 noiembrie 2023, iar motivul este unul bine întemeiat, dezvăluit pentru FANATIK.
01.11.2023 | 13:12
Ioana Dichiseanu dezvaluie traditia pe care o avea cu tatal ei de Ziua Mortilor Aducea acasa
Ioana Dichiseanu a dezvăluit tradiția pe care o avea cu tatăl ei, an de an, de Halloween
ADVERTISEMENT

Ioana Dichiseanu a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, motivul pentru care în familia ei ziua de 1 Noiembrie, dedicată pomenirii celor adormiți și a tuturor sfinților nu este atât de importantă pentru ea. Îndrăgita artistă de muzică fado ne-a spus că oamenii care au trecut în neființă nu pot fi puși la comun, chiar dacă această sărbătoare este prevăzută în datinile creștine.

Ioana Dichiseanu nu vrea ca tatăl ei să fie pomenit la grămadă cu ceilalți oameni dragi trecuți în neființă: „Nu sunt adepta”

Ioana Dichiseanu vrea să și-i amintească pe cei dragi, plecați din lumea aceasta, la datele care au semnificat ceva în viața lor și în viața ei. A făcut ceva special în memoria tatălui ei. Nu azi, pe 1 Noiembrie, când cimitirele din România sunt împânzite de lumânări, ci pe 20 octombrie. Actorul ar fi împlinit anul acesta vârsta de 90 de ani, la data menționată.

ADVERTISEMENT

20 octombrie este o dată mult mai la sufletul Ioanei Dichiseanu față de cea în care mulți români își sărbătoresc morții la comun. Mai mult de atât, ziua de azi este dedicată unei alte persoane importante din familie. Sora mamei sale pregătește un eveniment spectaculos la Hunedoara. Aceasta își prezintă expoziția de picturi. E un moment important de la care Ioana Dichiseanu nu putea lipsi.

„Am făcut săptămâna trecută ceva pentru tata. 20 octombrie e o dată mai importantă. Totuși, e o dată a lui. Lucrurile astea la comun nu prea sunt pentru mine. Nu sunt adepta”, a declarat Ioana Dichiseanu, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Artista, alături de mătușa ei, la Hunedoara, pentru un eveniment important

Cât despre noutățile din viața ei, Ioana ne-a spus că pe plan muzical lucrurile merg bine, iar ziua de azi e dedicată mătușii sale. „Am fost la Slatina la festivalul de romanțe, acum are mătușa mea un vernisaj și are o expoziție de picturi. E un eveniment important și evident că nu puteam lipsi. Ea a făcut și ilustrațiile pentru cartea lui Adi (n. red.: Artene, soțul Ioanei Dichiseanu)”, a adăugat cântăreața, pentru FANATIK.

Întrebată dacă în familia ei se respectă Halloween-ul, având în vedere că artista are o fiică, iar această sărbătoare importată de la americani face furori mai ales printre copii, Ioana Dichiseanu și-a amintit de o tradiție pe care o avea cu tatăl ei.

ADVERTISEMENT

Ne-a zis că obiceiul de la care nu se abăteau de Halloween cu părinții ei a reușit să îl transmită mai departe și fiicei sale, Anastasia. Ioana și-a amintit că tatăl ei, Ion Dichiseanu, a fost responsabilul cu alegerea celui mai rotofei bostan. Pe care, apoi, împreună cu mama ei îl transformau în ce figurină le venea în minte pe moment.

Ce făceau Ioana și Ion Dichiseanu în fiecare an de Halloween: „Mă bucur că i-am transmis tradiția noastră și Anastasiei”

Tradiția pe care o avea cu tatăl ei s-a transmis mai departe, iar acum face același lucru cu fiica ei, Anastasia. „Am scobit un dovleac de Halloween. Asta a fost tradiția pe care o aveam cu mama și cu tata. E singurul lucru pe care îl făceam pentru ziua/ seara de 31 octombrie. El, tata, aducea bostanul acasă. Noi îl scobeam, îl aranjam, puneam niște lumină în el.

ADVERTISEMENT

Asta a fost distracția noastră, să zic așa, și mă bucur că i-am transmis bucuria asta, tradiția noastră și Anastasiei. Oricum, Halloween-ul este o sărbătoare mai mult pentru copii. Pentru fiica mea e o bucurie mare”, a declarat Ioana Dichiseanu, pentru FANATIK.

 

 

ADVERTISEMENT