Life

Ioana Ginghină, probleme cu fiica adolescentă. A scăpat-o din mână: „Mi-e frică”

Ioana Ginghină face dezvăluiri despre viața cu o fiică adolescentă acasă. Cum reușește, încă, se se impună în fața Ruxandrei.
01.04.2024 | 18:25
Ioana Ginghina probleme cu fiica adolescenta A scapato din mana Mie frica
Cu ce situații dificile se confruntă Ioana Ginghină de când fiica sa a crescut. Sursa foto: colaj Fanatik/ Instagram
ADVERTISEMENT

Ioana Ginghină a vorbit deschis despre problemele cu care se confruntă în calitate de mamă de adolescentă. Ruxandra are deja 15 ani și niște doleanțe pe care mama sa nu le consideră deloc adecvate vârstei. În ce măsură reușește, încă, să se impună în față acesteia.

Ioana Ginghină, probleme cu fiica adolescentă

În timp ce Eugenia Șerban a dezvăluit că fiul său se confruntă cu dependența de droguri încă din liceu, Ioana Ginghină a recunoscut că simte pericolul. Ruxandra, fiica sa și a lui Alexandru Papadopol, este și ea ajunsă la vârsta adolescenței.

ADVERTISEMENT

Are 15 ani și studiază la un liceu din Capitală, iar recent au intervenit problemele pentru actrița care s-a căsătorit anul trecut. Fiica sa începe să aducă tot mai des în discuție fumatul, asta după ce și-a dorit piercing în buric.

„Asta e marea problemă la părinți. Ideea este că sunt destul de permisivi. Eu n-am ajuns la liga asta cu drogurile, dar fii-mea îmi spune, ‘Care e treabă dacă mă apuc de fumat pentru că… Cutărescu… mama, chiar ea, îi cumpără țigări’.

ADVERTISEMENT

Eu îi spun, ‘Eu n-am fumat niciodată. Te iubesc de nu mai pot’. Eu n-am fost niciodată foarte permisivă. Acum, în funcție de vârstă… Uite, a vrut cercel în buric. Am negociat, că voia în sprânceană. Am zis că în buric îl poate ascunde. Ultimul până la 18 ani”, a dezvăluit Ioana Ginghină în emisiunea La Măruță.

„Eu nu sunt prietenă cu ea”

Ioana Ginghină susține că este o mamă destul de strictă, singura scăpare fiind după divorțul de Alexandru Papadopol, atunci când încerca să-i intre în grații lui Ruxi. Însă, acest lucru nu înseamnă că-i va permite fiicei sale să aibă vicii.

ADVERTISEMENT

„Eu nu sunt prietenă. Am avut atunci imediat după divorț o perioadă. N-am să uit în viața mea și acum îi spun. Era la școală un domn care făcea poze și făceai cu poza respectivă cană, ceas, pernă. Eu îi spuneam, de obicei, ‘Îți iei două lucruri’. Și atunci că eram cu divorțul, i-am spus, ‘Ia-le, mamă, pe toate’. A venit cu o sacoșă.

Eu întotdeauna am susținut că părintele nu trebuie să fie prieten. Adică, trebuie să-i spui tot timpul că, ‘aici în casă e zona safe, unde găsești iubire, înțelegere, dar asta nu înseamnă că trebuie să faci orice’. Asta cu negocierea noastră cu fumatul este ultima noastră discuție.

ADVERTISEMENT

Tot timpul discutăm pe tema asta. Pentru că eu îi văd prietenii, lucrez și cu adolescenți. Și ieri am vorbit. Nu fumează, dar mi-e frică. Cred a încercat. Nu mi-a zis, dar eu sunt sigură. Vorbim de… să-și cumpere țigări, să aibă țigările ei”, a dezvăluit actrița.

Cum reușește Ioana Ginghină să-și mai țină fiica din scurt

Ioana Ginghină a văzut cu ochii săi cât de mult pot slăbi sănătatea unui copil energizantele și tutunul, chiar atunci când Ruxandra a dat examen, la finalul clasei a VIII-a. Astfel că, a găsit și o metodă prin care reușește, totuși, să-și facă fiica să înțeleagă de ce i se impun anumite limite.

„Eram când a dat examen fii-mea. Deci clasa a VIII-a era persoana respectivă. Cum a ieșit din examen și-a luat energizantul, țigara și după aia i-a dat sângele pe nas. Și a zis ea că de la stres. Eu asta o  dau, nu are cu ce să mă combată. Zic, ‘Eu pentru tine mi-aș da viața. Eu iubesc un om, respectiv pe tine, încât aș face orice.

Și atunci chiar și cu o zi dacă îți scurtează viața, mie îmi face fizic rău. Adică, numai gândul că tu faci asta, îmi face mie rău’. Eu n-am fumat niciodată, de asta nu înțeleg. Eu am trăit printre actori, se fuma de se rupea între actori”, a mărturisit Ioana Ginghină.

Ce a îngrijorat-o și mai tare pe vedetă este că fiica sa este aproape de oameni care vând substanțe interzise. „Eu acum sunt într-o perioadă în care încerc să-i cunosc prietenii. Ce-am cunoscut până acum nu este foarte nasol. Ne-am văzut. Sunt niște fete drăguțe. Am auzit și de tot felul de prietenii din astea. (…) Și de asta mi-e frică și nu vreau să o las să fumeze.

Mie mi se pare că de la fumat la iarbă e un pas. Acum le pot și accesa foarte ușor. Pe vremea noastră nici nu știu dacă fuma cineva. Mă întreabă acuma fii-mea, ‘dacă vrei îți aduc eu mama, că știu pe unul’”, a dezvăluit actrița.

„Are nevoie de mine”

Pe de altă parte, Ioana Ginghină are și alte metode prin care o ține din scurt pe Ruxi. Astfel că, dacă adolescenta încearcă să se răzvrătească, pierde beneficiile financiare pe care le are în acest moment. „Eu nu o las în club. Cum să fugă de acasă? Că stăm în Dragomirești-Deal, e complicat. La 15 ani, în discotecă și pe mese? Măi urmăresc fete din astea care sunt de vârsta ei și își pun la story cu băutură.

La asta cu clubul nu există negociere. Știi care e chestia? Și asta cu fugitul de acasă și toate lucrurile astea… Ea are nevoie de mine, să o las într-o tabără. Totul e o negociere. Vrea acum în vară două săptămâni în tabără la Cambridge, costă de te rupe. N-are cum singură. Dacă fuge de acasă în club, s-a dus Cambridge-ul”, a susținut Ioana Ginghină.

Întrebată de un telespectator al emisiunii La Măruță dacă și-ar lăsa fiica să pozeze goală, ținând cont că ea a făcut acest lucru actrița a avut un răspuns neașteptat. „La 15 ani nu. După 18 ani face ce vrea ea. Dacă stă la mine acasă… face ce vrea eu. Mă rog, mai negociem”.

Ioana Ginghină, propunere neașteptată din partea lui Cătălin Măruță

Pe de altă parte, începând de luni, 1 aprilie 2024, Ioana Ginghină face parte din invitații permanenți ai emisiunii lui Cătălin Măruță. „Aș vrea să-ți fac o propunere indecentă, dacă se poate, în direct… să vii în fiecare marți. Vrei să vii marțea pe la noi? Să vorbim, așa. Să facem o rubrică. Batem palma?”, a propus prezentatorul, iar vedeta a acceptat.

ADVERTISEMENT