News

Ioana Mihăilă, critică dură la adresa liderului PNL: „De 1 decembrie, Florin Cîțu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei”

Critică dură lansată de fostul ministru al sănătății, Ioana Mihăilă, la adresa lui Florin Cîțu și Klaus Iohannis la doar câteva zile înainte de 1 decembrie 2021.
22.11.2021 | 19:39
Ioana Mihaila critica dura la adresa liderului PNL De 1 decembrie Florin Citu le face cadou romanilor valul 5 al pandemiei
ADVERTISEMENT

Ioana Mihăilă, membră actuală în Uniunea Salvați România (USR), susține pe Facebook că de Ziua Națională a României, Florin Cîțu și Klaus Iohannis vor „face cadou românilor valul 5 al pandemiei”.

De profesie medic primar în endocrinologie, Ioana Mihăilă critică actuala guvernanță împreună cu președintele țării pentru măsurile relaxate adoptate odată ce se apropie sărbătoarea Zilei Naționale.

ADVERTISEMENT

Ioana Mihăilă, relaxarea măsurilor va aduce valul 5 al pandemiei

De altfel, fostul ministru îl acuză pe liderul PNL de lipsă de ”patriotism” și că vrea să expună cetățenii la un risc mai mare de infectare cu coronavirus, „de dragul unor manifestări publice”.

„De 1 decembrie, Florin Cîțu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei. Nimic nu poate fi mai lipsit de patriotism decât să expui populația voit la risc de infecție cu virusul SARS-COV2 de dragul unor manifestări publice”, susține Mihăilă.

ADVERTISEMENT

Ioana Mihăilă susține că măsurile noi, de relaxare, adoptate de guvern nu fac decât să înrăutățească situația. De asemenea, actuala membră USR arată diferite comparații cu statele din Vestul Europei care, conform afirmațiilor, țin cont de riscul răspândirii COVID-19 și spune că acestea întăresc și „dezbat întărirea măsurilor de protecție pentru a preveni un val 5 puternic”, în timp ce guvernul României le relaxează cu ocazia Zilei Naționale.

„Între timp, în Europa de Vest, guvernele fie întăresc, fie dezbat întărirea măsurilor de protecție pentru a preveni un val 5 puternic”, afirmă Ioana Mihăilă.

ADVERTISEMENT

Mihăilă prezintă ”date seci” despre efectele pandemiei

Mihăilă mai prezintă în postarea sa de pe Facebook și o serie de ”date seci”, care afirmă diferite situații privind rata de vaccinare în Austria, Germania și Olanda – țări care vor să înăsprească măsurile COVID – în comparație cu situația vaccinărilor din România.

„Datele seci: Austria: rată de vaccinare completă cca 70% – intră în lockdown total pentru 3 săptămâni și face vaccinarea obligatorie de la anul. Germania: rată de vaccinare completă cca 67% – guvernele regionale cer vaccinare obligatorie. Olanda: rată de vaccinare completă cca 70% – guvernul vrea să elimine testarea din componența certificatului verde. România: rată de vaccinare completă cca 38% – guvernul permite evenimente cu 1.000 de persoane (vaccinate / trecute prin boală, în aer liber)”, arată pe Facebook, Ioana Mihăilă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Mihăilă îi atacă dur pe fostul prim-ministru și pe actualul președinte al României, spunând că au transformat sărbătoarea Zilei Naționale într-o ”petrecere COVID”.

„Ziua Națională este un prilej de sărbătoare, dar, în mod tragic, Florin Cîțu alături de Klaus Iohannis o vor transforma într-o “petrecere COVID”. Iar la umbra scăderii temporare a numărului de cazuri și sub perdeaua de fum a formării noului FSN, legea certificatului verde s-a pierdut complet, susține membra USR.

Care sunt noile măsuri?

Guvernul României a adoptat o serie de relaxări în cursul zilei de sâmbătă, 20 noiembrie, iar cele mai însemnate sunt cele referitoare la celebrarea Zile Naționale în Capitală.

Una dintre măsuri le acordă dreptul de participare la peste 400 de persoane în București; municipiile reședință de județ vor putea avea maxim 200 de persoane prezente la eveniment; la care vor putea participa doar cei vaccinați și cei trecuți prin boală.

Ceremonia pentru Ziua Națională va avea loc pe data de miercuri, 1 decembrie, odată cu ora 11:00, a comunicat Ministerul Apărării. De asemenea, Ministerul Apărării a transmis public luni că militarii și specialiștii din cadrul MApN, MAI, SRI, STS, dar şi cei din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, vor participa la desfășurarea paradei militare ce va avea loc de Ziua Naţională în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

ADVERTISEMENT