Life

Ioana Tufaru, în lacrimi, de Paște! Ce i-a provocat amintirile dureroase: ”Au trecut foarte mulți ani!”

Ioana Tufaru vorbește, fără ocolișuri, despre Paștele petrecut, cu ani în urmă, alături de mama sa, dar și despre ce va urma, acum, pentru ea.
10.04.2023 | 14:30
Ioana Tufaru in lacrimi de Paste Ce ia provocat amintirile dureroase Au trecut foarte multi ani
Ioana Tufaru a dezvăluit cum decurge Paștele pentru ea în acest an și ce amintiri mai are cu Anda Călugăreanu, mama sa / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu, a vorbit despre cea mai recentă expoziție de la Muzeul de Istorie din București, dedicată mamei sale. Fără să își ascundă durerea, femeia a dezvăluit, pentru FANATIK, că îi este greu să se gândească la cum era Paștele pe când trăia mama sa.

Ioana Tufaru, amintiri șterse când vine vorba de Paștele alături de Anda Călugăreanu

Ioana Tufaru a fost, zilele trecute, la Muzeul de Istorie din București, la expoziția dedicată mamei sale, Anda Călugăreanu. În exclusivitate pentru FANATIK, Ioana Tufaru a dezvăluit cum era Paștele pe când îi era alături mamei sale. De asemenea, a vorbit și despre Sărbătorile Pascale care urmează, dar și despre cum va petrece alături de fiul și de soțul ei.

ADVERTISEMENT

”Sunt fericită că Muzeul de Istorie a găzduit această expoziție cu poze și diverse lucruri care i-au aparținut mamei mele. Am văzut aici acte și diplome, da rși multe altele. Ele au fost restaurate de către cei de la muzeu, mai ales că trecerea  timpului, mai mult de 30 de ani, peste ele și-a pus amprenta…

Ideea a fost a tatălui meu de-al doilea, soțul mamei mele, domnul Medeleanu. El le-a păstrat cu sfințenie în tot acest timp! Mi-a spus ce vrea să facă și bineînțeles că am fost de acord! Eu am contribuit doar cu mulțumiri și… cam atât! Cei de la muzeu s-au ocupat de tot și le mulțumesc din nou”, ne-a spus Ioana Tufaru.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, fiica Andei Călugăreanu ne-a recunoscut că, momentan, nu l-a dus pe fiul său, pe Luca, la expoziția dedicată bunicii micuțului. În plus, ne-a dezvăluit cu regret în glas, îi este din ce în ce mai greu să își amintească momentele pe care le-a petrecut alături de mama sa, de Paște.

Ce face, de Înviere, Ioana Tufaru

”Luca nu a fost la expoziție, e prea mic. Nu prea știe încă sa citească, dar i am povestit despre bunica lui, i-am arătat poze! El oricum știe despre bunica lui, chiar îi ascultă și melodiile”, ne-a spus, în exclusivitate, Ioana Tufaru.

ADVERTISEMENT

Când vine vorba de amintirile pe care le are alături de Anda Călugăreanu, Ioana Tufaru recunoaște că acestea devin din ce în ce mai vagi. ”Am multe amintiri, îți dai seama! Doar că mi le amintesc, așa, șterse. Sunt amintiri vagi pentru că au trecut foarte mulți ani.

Știu că mergeam în fiecare an la biserică în Noaptea de Înviere. Mergeam să luăm lumină, apoi ciocneam ouă pe care mama le vopsea. Eu de la ea am învățat să vopsesc ouă. Și, normal, venea iepurașul mereu cu dulciuri multe!”, spune Ioana Tufaru, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, ne-a mărturisit Ioana Tufaru, tradiția de la merge la Biserică, în noaptea de Înviere, s-a cam pierdut în familia lor. ”Anul acesta stăm acasă. Ca în fiecare an ne uităm la tv pentru că este un post la care ne place să ne uitam să-i vedem pe Vasile Muraru și Valentina Fătu”, ne-a mai spus Ioana.

Ce își dorește fiul Ioanei Tufaru, de Paște

Până când se vor așeza, comod, în fața televizorului, în Noaptea de Înviere, Ioana și soțul ei vor avea grijă să se pregătească, creștinește, de Paște. Și, ne-a mărturisit ea, va avea o masă îmbelșugată măcar acum, de Sărbători.

”Vom face, ca în fiecare an, sarmale, salată, ouă vopsite și ouă umplute! Luca și Ionuț (fiul și soțul Ioanei Tufaru, n. red.) mă vor ajuta! Dar eu ajută cu mâncatul! Eu fac și ei mănâncă (râde, n. red)”, ne-a mărturisit Ioana Tufaru.

Desigur, speranța ei este ca, la fel cum face la mai toate sărbătorile religioase mari, să primească un mic ajutor de la Gigi Becali. ”Da, cred că vom primi și anul acesta. Dar speram săptămâna viitoare, mai în apropiere de sărbători! Anul trecut ne-a dat carne de miel și cozonac!”, ne-a spus Ioana Tufaru.

Cum niciun Paște nu e complet fără ”Iepurașul” copiilor, Ioana Tufaru ne-a dezvăluit și ce își dorește fiul ei. ”Luca vrea jucării de la Iepuraș. Ca orice copil, cred!”, a mai spus, pentru FANATIK, Ioana Tufaru.

ADVERTISEMENT