Sport

Cine îl protejează pe Marian Barbu, arbitrul care a distrus meciul FCSB – UTA: „Nu are calități pentru Liga 1”

Ion Crăciunescu (71 de ani), fostul mare arbitru FIFA, a analizat fazele de arbitraj de la partida FCSB - UTA Arad, scor 2-1, din etapa a 18-a de Liga 1.
06.12.2021 | 14:23
Cine il protejeaza pe Marian Barbu arbitrul care a distrus meciul FCSB  UTA Nu are calitati pentru Liga 1
ADVERTISEMENT

Partida FCSB – UTA Arad, 2-1, nu a fost lipsită de faze controversate de arbitraj. Oaspeții au contestat ambele penalty-uri din care roș-albaștrii au înscris și și-au adjudecat victoria.

Ion Crăciunescu a analizat fazele de arbitraj de la FCSB – UTA Arad 2-1

În minutul 21, „centralul” Marian Barbu a dictat penalty pentru FCSB, în urma unui duel pentru minge dintre Octavian Popescu și Roger. Arbitrul a considerat că mijlocașul arădenilor l-a călcat pe jucătorul celor de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu susține că decizia arbitrului a fost una complet eronată, deoarece Roger nu l-a călcat pe Popescu, ci a pus piciorul lângă el.

Totodată, Crăciunescu a avut un comentariu dur la adresa „centralului” Marian Barbu, întrebându-se ce calități are acest arbitru pentru a conduce meciuri din Casa Pariurilor Liga 1

ADVERTISEMENT

„Mie mi se pare o mișcare normală a fundașului, nu e penalty. Când îl lovește, mingea are mână destul de aproape de corp. Nu ai cum să dai penalty. Nu ai motive. Pentru ce îi dai? Îl deposedează, rămâne pe loc. Nu-l calcă, toți au zis că-l calcă, dar pune piciorul lângă el.

Se zvonește că domnul Goga este în spatele lui Marian Barbu. Nu am probe, deci nu pot să spun concret. Dar nu știu ce calități are acest arbitru pentru Liga 1”, a declarat Ion Crăciunescu, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu: „Nu e greu să vezi că a ieșit mingea!”

În minutul 81, FCSB a primit o nouă lovitură de pedeapsă. Arbitrul de centru a dictat penalty, după ce Medjimorec a blocat cu brațul un șut trimis de Valentin Gheorghe. Problema este că mingea ieșise în afara terenului, înainte ca Andrei Dumiter să-i paseze lui Valentin Gheorghe.

Ion Crăciunescu nu înțelege cum nici arbitrul de centru, nici cel de tușă, nu au văzut faptul că „balonul” părăsise suprafața de joc. În același timp, Crăciunescu este de părere că Medjimorec nu a comis henț.

ADVERTISEMENT

„Nu e greu să vezi că a ieșit mingea. Nu ai cum să nu-ți dai seama că mingea e afară, atât timp cât piciorul stâng e și el în afară. E și vina tușierului, și a centralului.

Mâna trebuie să fie în mod clar depărtată de corp sau mână este dusă în mod intenționat către minge”, a mai spus Ion Crăciunescu.

În prezent, FCSB se află pe locul 2 din Casa Pariurilor Liga 1, cu 40 de puncte obținute după 18 meciuri jucate, iar UTA Arad se poziționează pe locul 9, cu 25 de puncte.

ADVERTISEMENT
Tags: