Sport

Ion Crăciunescu critică arbitrajul de la Dinamo – Chindia: „Trebuia să elimine doi jucători”

Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu consideră că se impunea acordarea a două cartonașe roșii în meciul dintre Dinamo și Chindia Târgoviște, câte unul în fiecare tabără.
14.12.2021 | 19:53
Ion Craciunescu critica arbitrajul de la Dinamo  Chindia Trebuia sa elimine doi jucatori
ADVERTISEMENT

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu este de părere că Ovidiu Hațegan a greșit neacordând cartonașe roșii lui Plamen Iliev și Marco Dulca, în meciul dintre Dinamo și Chindia Târgoviște, care a avut loc în etapa a 19-a a Ligii 1.

Ion Crăciunescu, despre atitudinea lui Plamen Iliev: „Comportament violent”

Echipa antrenată de Mircea Rednic a câștigat cu 1-0, aceasta fiind prima victorie pentru „alb-roșii” în Liga 1 după 4 luni și 11 zile. Meciul a avut și un moment tensionat, care s-a consumat în minutul 80.

ADVERTISEMENT

Foarte bine că a dat penalty-ul, mai târziu, dar bine că l-a dat. Eu nu am vrut să se analizeze penalty-ul, am vrut să iau faza care a urmat. Cum se poate așa ceva? Un comportament de genul acesta…

Dacă avea un cartonaș galben, acum era obligatoriu să fie eliminat. A și scuipat, după aceea, ceea ce este comportament violent. Desigur, nu scuipă în arbitru. Dar a scuipa în fața lui este comportament violent.

ADVERTISEMENT

Dar una cu alta, combinate, faultul și ieșirea nervoasă, nu avea cum să scape fără cartonaș roșu. A fost un portar excepțional în meci!

Trebuia să-i acorde un cartonaș galben pentru fault și încă unul acum, obligatoriu. Arbitrul putea să-i acorde cartonașul roșu și pentru că a persistat cu protestele, a și scuipat”, a spus Ion Crăciunescu, în cadrul emisiunii Fotbal Club de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

De aceeași părere este și fostul atacant Ilie Dumitrescu. „Păcat de el, că a avut ieșirea aceasta. Și eu cred că trebuia eliminat”, a precizat analistul Digi Sport.

Plamen Iliev a făcut un sprint de 10-11 metri pentru a-i aduce reproșuri lui Ovidiu Hațegan

Lovitura de la 11 metri, ratată de Popa, care a șutat în transversală, a fost acordată cu oarecare întârziere. Portarul gazdelor, bulgarul Plamen Iliev, a ieșit pentru a boxa o minge centrată în careul gazdelor, dar l-a contrat puternic pe mijlocașul oaspeților, Răzvan Matiș.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost prins între Iliev și fundașul Pinto, de la Dinamo, rămânând întins pe gazon. Au existat și câteva momente de panică, deoarece ambele ambulanțe prezente la stadion au intrat pe gazon, dar până la urmă jucătorul oaspeților s-a ridicat și a continuat partida.

După ratarea penalty-ului, Iliev a făcut un sprint de vreo 10-11 metri pentru a-i reproșa arbitrului de centru, Ovidiu Hațegan, că a acordat lovitura de la 11 metri, fiind avertizat cu cartonaș galben pentru proteste.

Marco Dulca trebuia eliminat în minutul 89, susține Ion Crăciunescu

Ion Crăciunescu a analizat și altă fază, consumată aproape de finalul confruntării. La un contraatac al gazdelor, fundașul Chindiei Marco Dulca l-a bruscat pe Alexandru Răuță. Acesta s-a dezechilibrat, dar Dulca nu s-a mulțumit doar cu faultul, ci a încercat să-l calce pe căpitanul „câinilor”.

Ovidiu Hațegan s-a limitat să-i acorde un singur cartonaș galben jucătorului oaspeților, pentru fault, dar Ion Crăciunescu este de părere că fundașul Chindiei trebuia să mai încaseze unul, pentru că a încercat să-și lovească adversarul aflat pe gazon.

ADVERTISEMENT