News

Ion Cristoiu a dezvăluit care e dorința cea mai mare a lui Klaus Iohannis: „Vrea să-l înlocuiască pe Ciolacu cu Olguța Vasilescu”

25.05.2020 | 21:11
Ion Cristoiu a dezvaluit care e dorinta cea mai mare a lui Klaus Iohannis Vrea sal inlocuiasca pe Ciolacu cu Olguta Vasilescu
ADVERTISEMENT

Ion Cristoiu a dezvăluit, într-o discuție cu Marius Tucă, că președintele Klaus Iohannis e „disperat” să-l înlocuiască pe Marcel Ciolacu cu un alt lider PSD, mult mai vocal.

Ion Cristoiu știe care e planul lui Klaus Iohannis în următoarele luni: să îl dea jos pe Ciolacu

PNL scade tot mai mult în sondaje și pierde șansa de a guverna în continuare, tocmai pentru că PSD păstrează o decență atipică, care nu provoacă populația. Marius Tucă e sigur, la rândul său, că Guvernul Orban are zilele numărate.

ADVERTISEMENT

„Guvernul Orban va fi dat jos prin moțiune de cenzură. Nu va fi guvern de uniune națională, pentru că Iohannis nu poate să conceapă. El vrea să aibă guvernul lui”, a declarat Tucă, conform Mediafax.

Jurnalistul nu înțelege de ce USR a fost inexistent în această perioadă: „Cel mai vocal partid în această perioadă ar trebui să fie USR. E clar că Nicușor Dan este pa. PNL, cu tot ce adună acum abia ajun la 40%. Ar trebui să se facă o radicalizare a USR. USR nu are capacitatea să devină un partid mai agresiv?”.

ADVERTISEMENT

Olguța Vasilescu sau Codrin Ștefănescu, favoriți să preia funcția de președinte al PSD

În replică, Ion Cristoiu crede că Președintele Klaus Iohannis vrea să „tragă sforile” pentru a o pune pe Olguța Vasilescu în fruntea PSD.

„E limpede că virusul a ieșit din capul oamenilor. Chestia cu virusul nu mai ține. Există un conflict uriaș între restricții și relaxarea omului. Iohannis sau Orban e cel care frânează.

ADVERTISEMENT

Acum se vede incapacitatea guvernului de a administra orice. Ei nu etapizează, nu pot prevedea cu 2 minute înainte. Lui Orban i s-a dat un pom deja plantat și el nu s-a enervat. Până în toamnă, Iohannis și băieții vor încerca să îl răstoarne pe Ciolacu și să îl înlocuiască cu personalități gen Olguța Vasilescu sau Codrin Ștefănescu. Au nevoie de un PSD agresiv” , a explicat gazetarul.

De asemenea, Cristoiu e convins că PNL își face calcule pentru a coopta un alt partid la guvernare, neavând destule procente pentru o majoritate absolută: „E limpede că PNL și Iohannis au renunțat la majoritatea de 40-45%. La ora actuală sunt în căutarea unei coaliții de guvernare.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a câștigat alegerile în urma urii pentru Dragnea. Iohannis e scos din minți că Ciolacu nu îl scoate din minți”.

ADVERTISEMENT