News

Lia Olguța Vasilescu, atac fără menajamente la adresa Violetei Alexandru: „Hai să îți explic, ca pentru incompetenți ca tine!”

21.05.2020 | 19:38
ADVERTISEMENT

Fostul Ministru al Muncii în era Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu, a măturat pe jos cu actualul ministru Violeta Alexandru. Olguța Vasilescu o acuză pe Alexandru de incompetență în cazul românilor exploatați de fermierii din Germania.

Lia Olguța Vasilescu o atacă pe Violeta Alexandru fără menajamente

Olguța Vasilescu a remarcat cum PNL dă vina pe PSD pentru orice se întâmplă în ultima vreme și i-a reproșat Violetei Alexandru că nu face nimic concret pentru a-i ajuta pe sezonierii români plecați în străinătate la muncă.

ADVERTISEMENT

Am vaga impresie că, de la Johannis în jos, tot PNL-ul s-a îmbolnăvit de paranoia… Violeta Alexandru spune că ce se întâmplă cu muncitorii români aflați în Germania și tratați ca niște sclavi e din cauza unei legi adoptate în guvernarea PSD. Păi, Violeta, hai să îți explic ca pentru incompetenți ca tine:

1. Pentru muncitorii străini aflați pe teritoriul Germaniei acționează legea germană, nu cea română și bănuiesc că nemții nu au chemat niște PSD-iști mititei și rosii ca să le scrie legislația;

ADVERTISEMENT

2. Nu PSD a suspendat activitatea Inspecției Muncii, de câteva luni, ca să nu mai poata fi verificată vreo firmă din România, inclusiv cele care se ocupă cu plasarea forței de muncă, ci tu, cu mânuța ta;

3. Muncitorii români care au plecat la cules de sparanghel, pe perioada pandemiei, au plecat în baza unei înțelegeri între statul român și cel german. Mai pe șleau, a sunat Merkel sub presiunea proprietarilor de ferme și, de la Johannis în jos, v-ați făcut toți preș… Dacă pentru IT-iști, medici, etc au fost interzise zborurile spre Europa, pentru agricultori le-ați deschis prin ordonanță militară și i-ați inghesuit pe toți în aeroportul de la Cluj, fără să respectați nicio măsura sanitară, aduși inclusiv din zone carantinate, că aveau nemții nevoie de sclavi;

ADVERTISEMENT

4. În interviul dat alături de ministrul Agriculturii din Germania, că cel al Muncii nu avea timp de slugile din România, nu ai cerut decât să aibă parte de același tratament în spitale românii, ca orice neamț bolnav de COVID. Păi e obligație europenă să tratezi muncitorii din statele membre dacă se îmbolnăvesc! Nu asta era problema muncitorilor români, ci faptul că stau înghesuiți prin containere, că nu li se asigură mesele promise și în loc de 13 euro pe oră promiși, primesc 0,65 de euro pe oră, adică sub salariul minim din Germania și sub cât ar primi din România. Dar tu habar nu ai de problemele lor! Pe ei îi apără sindicatele germane, nu guvernul român care i-a trimis să fie sclavi pe timp de pandemie...”, a scris Vasilescu pe Facebook.

Violeta Alexandru, acuzată că a fost în Germania pentru o vizită de PR, fără nicio utilitate

Violetei Alexandru îi este reproșat faptul că doar a mimat o vizită în Germania, în realitate evitând să discute cu sindicatele sau să meargă în vizită la ferme unde muncitorii români sunt exploatați. În schimb, susține Vasilescu, Violeta Alexandru a făcut o „vizită de PR” la mai multe ferme unde nu există nereguli, după care a început să acuze PSD-ul de „greaua moștenire”.

ADVERTISEMENT

„5. Ai vizitat niște ferme alese de nemți, unde nu sunt probleme, și ți s-a părut că e presa din România subiectivă sau opoziția care îți cere să iei măsuri. Măcar cu sindicatele germane care, de câteva săptămâni, fac scandal în apărarea conaționalilor noștri ți-ai făcut timp să vorbești?

6. Erai foarte zâmbitoare în conferința de presă, total în contradicție cu situația care reclamă prezența ta acolo! Nu citești postările colegilor tăi de partid, măcar, care îți solicitau seriozitate și să ceri respect pentru ai noștri?

7. Cu câte confederații din agricultură te-ai întâlnit în România? Că poate aveau și ei nevoie de muncitori în agricultură și poate îi plăteau și tratau mai bine decât străinii…

8. Pe directive europene nu poți face modificări în dezbatere publică, așa cum îți închipui tu, că România a acceptat prin tratat de aderare să aibă legislație europeană, dar te-ai gândit măcar ce s-ar întâmpla dacă noi am trata muncitorii nemți aflați în România, nu că ar fi prea mulți, așa cum sunt tratați românii noștri la ei? Că doar aplicăm toți legislația europeană în domeniul muncii…

9. Muncitorii români din zona carantinată Suceava au plecat prin firma de casă a lui Gheorghe Flutur, nu a vreunui PSD-ist. Ce măsuri ai luat contra acestei firme? Aaa! Niciuna! Bine, pa!

Te-ai dus Violeta Alexandru și te-ai întors Violeta Bau din Germania, cu concluzia cucului de la ora 18: PeeeeSeeeDeee este de vina!”, a concluzionat Olguța Vasilescu.

ADVERTISEMENT