News
notix pixel id

Ion Iliescu a ieșit la atac. Fostul președinte i-a luat în vizor pe Mihai Gâdea și emisiunea sa

Ion Iliescu a lansat un atac dur la adresa prezentatorului Mihai Gâdea și implicit a emisiunii pe care o moderează zi de zi la postul de televiziune Antena 3.
26.11.2021 | 23:50
Ion Iliescu a ieșit la atac. Fostul președinte i-a luat în vizor pe Mihai Gâdea și emisiunea sa
Ion Iliescu, atac dur la adresa lui Mihai Gâdea. Ce i-a reproșat fostul președinte prezentatorului TV. Sursa foto: hepta / Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al României comentează după o perioadă foarte lungă de timp clasa politică și emisiunile pe care le urmărește pe micul ecran. Una dintre ele este „Sinteza zilei”.

Politicianul a urmărit câteva dintre show-urile moderate de renumitul prezentator TV. Drept urmare, și-a pus mai multe semne de întrebare și a comentat acid pe marginea unor subiecte mai vechi.

Revoluția din decembrie 1989 și asasinarea cuplului Nicolae – Elena Ceaușescu sunt temele pe care Ion Iliescu nu înțelege de ce sunt aduse în față perioada aceasta.

ADVERTISEMENT

Ion Iliescu, atac dur la adresa lui Mihai Gâdea. Ce i-a reproșat fostul președinte prezentatorului TV

Mă uit, cu nedumerire, la spectacolul oferit de Antena 3 seară de seară, și nu înțeleg ce vrea să transmită, prin invitații săi la emisiunea Sinteza Zilei, domnul Mihai Gâdea.

O fi o racordare la conținutul noii revoluții culturale, aud că-i zice «cancel culture», «cultura anihilării». O fi o încercare de reanimare a audienței. Nu am cum știi, și, să fiu onest, nici nu țin să știu prea multe despre acest tip de politică editorială.

ADVERTISEMENT

Nu aș fi reacționat public dacă, folosind această ocazie, emisiunea nu ar fi încercat să anuleze adevărul despre evenimente din timpul și imediat de după schimbarea de regim din decembrie 1989.

Și, discret, lucrurile se îndreaptă către «Noi? Nu știm nimic despre banii lui Ceaușescu! Poate Iliescu, el i-a luat!». La 22 decembrie 1989 s-a schimbat un sistem politic, totalitar, opresiv care eșuase în a oferi o viață decentă și demnă, românilor.

ADVERTISEMENT

Nu s-a dizolvat un stat. Banii statului au fost administrați de exact aceleași instituții care îi administrează și acum. Nu sunt administrați de Iohannis, cum nu au fost administrați nici de mine, nici de Emil Constantinescu sau de Traian Băsescu.

Există BNR, există Minister de Finanțe. Faptul că acest maraton de emisiuni a început cu interviul dat presei românești, până la urmă de stat, fiind vorba despre televiziunea publică, de generalul Pacepa, mă face să mă gândesc că toată povestea asta este expresia unui soi de răfuială între rămășițele unor grupări din fostele servicii de securitate.

ADVERTISEMENT

Treaba lor, are cine să judece lucrurile astea și să țină lucrurile sub control. Din păcate, acum se discută despre banii negri ai serviciilor secrete din epocă, bani care nu au fost sub controlul formal al statului. Era bine să se fi putut face transparente aceste lucruri. Dar unde sunt ele transparente?

Îl dezamăgesc pe domnul Gâdea: banii ăia despre care vorbesc invitații săi nu sunt la mine. Dar poate să încerce la o adresă mai aproape de Antena 3. Dacă îl interesează subiectul cu adevărat…”, este mesajul lăsat de Ion Iliescu pe blogul personal.

ADVERTISEMENT

Fostul șef de stat nu a mai apărut în public de o perioadă foarte lungă de timp. Politicianul preferă să stea departe de lumea politică, la fel și soția sa, Nina Iliescu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri