News

Ion Iliescu, mesaj la 32 de ani de la Revoluție: „Am reuşit ceea ce ne-am propus ca obiectiv strategic”

Iată ce mesaj a transmis Ion Iliescu, fostul președinte al țării noastre, cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, când a căzut comunismul.
22.12.2021 | 14:36
Ion Iliescu mesaj la 32 de ani de la Revolutie Am reusit ceea ce neam propus ca obiectiv strategic
ADVERTISEMENT

Ion Iliescu a transmis un mesaj pentru români, la 32 de ani de la Revoluție. În vârstă de 91 de ani, fostul președinte al țării a ținut să transmită aceste cuvinte, după ce el a dispărut din viața publică de ani buni.

Ce a transmis Ion Iliescu la 32 de ani de la Revoluţie

Fostul lider de stat a precizat că lucrurile nu au fost schimbate peste noapte, dar nu s-ar fi putut, pentru că pentru orice modificare este nevoie de timp.

ADVERTISEMENT

După ce regimul lui Nicolae Ceaușescu a căzut, au urmat niște ani grei pentru populație, recunoaște chiar fostul președinte, deoarece oamenii au îndurat multe lipsuri, au făcut sacrificii și chiar au avut condiții economice „dureroase”.

“O revoluţie este, poate părea paradoxal unora, un act din perspectiva timpului lung. Nu am avut o baghetă magică, care să ne permită schimbarea lucrurilor peste noapte.

ADVERTISEMENT

Anii care au urmat despărţirii de ceauşism au fost ani de sacrificii, lipsuri, de schimbări economice dureroase, chiar de eşecuri”, a spus Ion Iliescu, conform Agerpres.

Iliescu: Am reuşit ceea ce ne-am propus

Fostul președinte a ținut să afirme faptul că toate obiectivele de atunci au fost astăzi atinse, el făcând referire la aderarea la UE și integrarea în NATO.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care s-au reușit aceste obiective este acela că a existat o solidaritate pentru ca interesele de țară să fie promovate.

În același timp, fostul lider a spus că a fost ales consensul ca metodă de guvernare. Ion Iliescu a recunoscut că au mai existat și momente de confruntare, atât pe stradă, cât și pe scena politică.

ADVERTISEMENT

„Am reuşit ceea ce ne-am propus ca obiectiv strategic, integrarea în UE şi în NATO, pentru că am reuşit să fim solidari în promovarea intereselor noastre şi am păstrat dialogul politic şi social.

Am ales ca metodă de guvernare consensul, deşi nu au lipsit momentele de confruntare, în stradă, dar şi pe scena politică. Au învins raţiunea şi responsabilitatea faţă de viitorul României”, a transmis fostul preşedinte.

În același timp, Ion Iliescu și-a manifestat regretul față de faptul că confruntarea a devenit foarte folosită pe scena politică și nu numai.

„De la o vreme, confruntarea a devenit instrumentul rezolvării tuturor crizelor, inevitabile, cele mai multe”, a spus el.

ADVERTISEMENT
Tags: