Sport

Ion Țiriac a analizat problemele cu care se confruntă Simona Halep. ”Fizicul nu poate fi făcut la 30 de ani, e prea târziu”

Simona Halep participă în această perioadă la o serie de turnee peste Ocean. Totul va culmina cu prezența la US Open. Ion Țiriac a analizat jocul sportivei și a concluzionat că fizic are în continuare probleme.
08.08.2022 | 22:40
Ion Tiriac a analizat problemele cu care se confrunta Simona Halep Fizicul nu poate fi facut la 30 de ani e prea tarziu
Ion Țiriac este de părere că problemele Simonei Halep au la bază lipsa unor antrenamente temeinice din prima perioadă a carierei
ADVERTISEMENT

Șansele Simonei Halep de a câștiga WTA Toronto și US Open sunt destul de reduse, lasă să se înțeleagă fostul mare jucător Ion Țiriac. Deși s-a ferit să ofere pronosticuri, miliardarul crede că sportiva nu are suficiente meciuri și nici fizic nu stă deloc bine.

Ion Țiriac: ”De acolo i se trag toate”

Simona Halep a început greoi seria meciurilor pe pământ american obținând o victorie muncită, 6-3, 7-5 cu Cristina Bucșa, în primul tur la WTA Washington, pentru ca în turul secund să abandoneze doborâtă de căldură.

ADVERTISEMENT

Românca este recunoscută pentru stilul atletic de joc și pentru risipa uriașă de energie. Fostul mare jucător Ion Țiriac este de părere că exact condiția fizică o trădează pe Simona.

”Să aibă grijă de fizic, că de acolo i se trage absolut tot ce i se trage! Nu pot să am o părere calificată, pentru că n-am văzut-o cum arată fizic, n-am văzut nici cum arată tehnic în momentul de față. Practic, nu știu ce fel de strategii mai are în jocul ei, unde stă pe teren, cum se găsește.

ADVERTISEMENT

Și apoi, cu tot respectul, Simona nu are jocuri! În ultimii doi ani, ea a jucat 10-15% din întâlnirile pe care trebuia să le joace. De asta îi e greu, nu are o bază.

La 14 ani, trebuia ca Halep să facă cele patru-cinci ore pe zi de antrenament, pe care nu le-a făcut. A avut extraordinar de mult talent, dar uite că fizicul nu poate fi făcut la 30 de ani, e prea târziu. La vârsta asta, pui deja ultima rotiță”, a spus Ion Țiriac în analiza sa, pentru GSP.ro.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a bifat trei semifinale consecutive în turneele pe iarbă

Fostul lider mondial a avut un sezon excelent pe iarbă, iar semifinalele de la Birmingham, respectiv Bad Homburg au plasat-o între favoritele la câștigarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

Și în capitala Angliei s-a oprit tot în semifinale, dar româncei ia crescut cota semnificativ pentru un triumf la US Open. Ar fi primul al carierei pentru Halep.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac a mai spus că pentru tot ce a făcut Simona Halep în carieră ea trebuie apreciată și a adăugat că toate realizările au fost obținute datorită talentului, reiterând ideea că nu a fost antrenată așa cum ar fi trebuit, la momentul potrivit.

”Din nou, numai talentul își spune cuvântul la Simona. O mai spun o dată. La 30 de ani, ea a făcut minuni. Dacă cineva o lua la 14 ani și o antrena ca lumea, probabil că făcea minuni înmulțite cu 3”, a punctat Țiriac.

ADVERTISEMENT