Sport

Ion Țiriac dă lovitură după lovitură. Suma uriașă pentru care a fost vândut turneul de la Madrid

Ion Țiriac rămâne un as în afaceri. Turneul de tenis de la Madrid a fost vândut pentru o sumă mult mai mare decât cea vehiculată inițial în spațiul public.
01.04.2022 | 19:40
Ion Tiriac da lovitura dupa lovitura Suma uriasa pentru care a fost vandut turneul de la Madrid
Ion Țiriac s-a ales cu o sumă uriașă în urma vânzării turneului de la Madrid. Sursa foto: EPA/ Alberto Martin
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac dă lovitură după lovitură în lumea afacerilor. Tocmai a perfectat o tranzacție extrem de importantă, care îi va aduce în conturi o sumă mult mai mare decât cea vehiculată inițial.

Câți bani va încasa Ion Țiriac în urma vânzării turneului de la Madrid

Compania IMG a anunțat oficial, în cursul zilei de vineri, 1 aprilie, finalizarea procedurilor de achiziție a turneului ATP și WTA 1000 de la Madrid. Cele două părți au „bătut palma” încă din decembrie 2021, dar suma exactă pentru care fostul mare tenismen român a vândut licența competiției a fost făcută publică abia acum.

ADVERTISEMENT

În raportul întocmit de Endeavour – grup din care face parte IMG – se arată că aceasta îi va oferi nu mai puțin de 360 de milioane de euro, plus alte 30 de milioane de euro ce vor fi virate în următorii doi ani.

Experții financiari estimau un preț de 200 – 250 de milioane de dolari, dar vânzarea turneului pe care l-a deținut mai bine de un deceniu s-a dovedit a fi extrem de profitabilă pentru Țiriac.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a câștigat de două ori turneul de la Madrid

Sub conducerea omului de afaceri român, Mutua Madrid a ocupat un loc de cinste în topul celor mai importante evenimente sportive de Top ale lumii și s-a numărat printre turneele favorite ale Simonei Halep.

Aceasta nu doar că a fost o prezență constantă – alături de celelalte vedete ale circuitului feminin – , dar a și triumfat pe zgura din capitala Spaniei, în 2016, respectiv 2017. Alte ediții au fost câștigate de Serena Williams, Maria Șarapova, Petra Kvitova, sau Kiki Bertens, în vreme ce trofeul întrecerii masculine le-a revenit de-a lungul timpului unor staruri precum Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic sau Andy Murray.

ADVERTISEMENT

În Spania și în special în Madrid există trei evenimente – Real Madrid – Barcelona, Barcelona – Real Madrid și, cu tot respectul pentru echipa de baschet a lui Real Madrid sau cea de handbal de la Barcelona, există turneul de la Madrid.

Spania are mai mulți campioni de Grand Slam în ultimii 20 de ani decât toate celelalte țări la un loc. Spania este un popor extrem de sportiv. Din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

Au școli, au antrenori, au absolut tot ce vrei și au ceva ce noi nu avem, climă. Uite că a venit primăvara și la noi în februarie, dar noi nu profităm de asta”, spunea Ion Țiriac.

Grupul global Endeavour deține active în diverse domenii (sport, entertainment, modă) și este listat la bursa de la New York. În portofoliul său se află și Miami Open, un alt turneu important de categorie ATP / WTA 1000.

ADVERTISEMENT
Tags: