Sport

Ionel Ganea îi desființează pe jucătorii lui Dinamo: „Fotbalul e pentru bărbați, nu pentru muieri. Să se ducă la șah!”

Fostul mare atacant al „câinilor” dă de pământ cu elevii lui Mircea Rednic: „Fotbalul e pentru bărbați, nu pentru muieri. Să se ducă la șah”, a răbufnit acesta, în direct la TV.
23.11.2021 | 13:09
Ionel Ganea ii desfiinteaza pe jucatorii lui Dinamo Fotbalul e pentru barbati nu pentru muieri Sa se duca la sah
ADVERTISEMENT

Înfrângerea suferită de Dinamo la Voluntari, în prima etapă din acest retur de campionat, scor 1-2, a stârnit o sumedenie de reacții negative în rândul foștilor mari jucători ai echipei. De departe cel mai vehement dintre aceștia, Ionel Ganea sare în apărarea lui Mircea Rednic dar nu îi menajează deloc pe jucători.

Ba chiar îi consideră principalii vinovați pentru rezultatele negative din ultimele luni și le transmite un mesaj cât se poate de ferm: „N-au de ce să se vaite. Atunci să lase fotbalul și să se ducă la șah. Fotbalul e un joc pentru bărbați, nu pentru muieri”.

ADVERTISEMENT

După 16 etape, gruparea din Ștefan cel Mare ocupă penultima poziție în clasament – cu doar 8 – și așteaptă vizita celor de la FC U Craiova 1948. Partida este programată vineri, 26 noiembrie, la ora 20:30.

Ionel Ganea, dezlănțuit la adresa jucătorilor lui Dinamo după eșecul cu FC Voluntari

Cine e de vină, antrenorul? Jucătorii sunt de vină. Nu știu să comunice, nu știu să gestioneze rezultate. Ce să mai fac eu ca antrenor? Trebuie să vină un pic și de la jucători.

ADVERTISEMENT

Mă uitam la Manchester United în Liga Campionilor, jucau până la final și Ronaldo îi scotea. La noi nu trebuie să vină Ronaldo, că e Sorescu acolo. Mai sunt câțiva cu experiență.

Și cei tineri știu foarte bine situația de la Dinamo. Au crescut acolo, știu ce înseamnă spiritul lui Dinamo. N-au de ce să se vaite. Atunci să lase fotbalul și să se ducă la șah.

ADVERTISEMENT

Fotbalul e un joc pentru bărbați, nu pentru muieri. Dinamo are o istorie, un palmares și ei trebuie să le apere sau să le ducă mai departe. Înseamnă că jucătorii nu-s profesioniști. Să se ducă la alte echipe toți care nu fac față acolo. Să plece singuri, nu să aștepte să-i dea afară”, a declarat Ionel Ganea în această dimineață, la Pro X.

Cornel Dinu: „Tamaş, la 38 de ani, e superior tuturor”

La rândul său, Cornel Dinu a evidențiat nu doar carențele din jocul lui Dinamo, ci și forma slabă a fotbaliștilor, mult inferiori liderului celor de la FC Voluntari, Gabriel Tamaș (38 de ani). Cu toate acestea, Mircea Rednic afirma imediat după fluierul final al partidei că elevii săi sunt la parametrii optimi din punct de vedere fizic.

ADVERTISEMENT

Am remarcat o abilitate a lui Rednic. Să aşeze o pace asupra unei catastrofe de joc a echipei. A spus că echipa arată bine fizic. Eu sunt în stare să pun rămăşag, n-am avut-o pe asta cu pariurile şi e foarte bine, să cred că în eventuale probe fizice, Tamaş, la 38 de ani, e superior tuturor jucătorilor de la Dinamo, individual.

De la viteză, rezistenţă şi la cât rezistă la masă. Baţi şi clubul Dinamo, cred. La situaţii de poartă a fost 4-1 pentru Voluntari în prima parte. Singura ocazie a lui Dinamo a fost la gol, atât.

Rednic n-a mers până la neadevăruri. A mers pe nişte pansamente pe nişte răni care trebuie operate. Lucrurile sunt profunde”, a punctat „Procurorul” la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT