Sport

Ionuţ Lupescu îl muşcă pe Cristi Borcea: „Mâna dreaptă a făcut închisoare pentru neregulile de la Dinamo!” Reacția lui Borcea

Ionuţ Lupescu a postat un mesaj manifest pe pagina personală de Facebook, iar printre punctele expuse s-a numărat şi un atac voalat la Cristi Borcea. Acesta îi răspunde în FANATIK.
01.11.2021 | 12:49
Ionut Lupescu il musca pe Cristi Borcea Mana dreapta a facut inchisoare pentru neregulile de la Dinamo Reactia lui Borcea
Ionuţ Lupescu, atac la Cristi Borcea: "A făcut închisoare pentru neregulile găsite în club"
ADVERTISEMENT

Situaţia la Dinamo este explozivă, după ce clubul a intrat în insolvenţă şi rezultatele echipei sunt dezastruoase. Ionuţ Lupescu a lansat acuzaţii dure la adresa lui Nicolae Badea, iar în mesajul postat s-a regăsit şi un atac la Cristi Borcea, fost oficial al echipei.

Ionuţ Lupescu le-a readus aminte suporterilor că Borcea, considerat de fostul internaţional român drept mâna dreaptă a lui Nicolae Badea, a făcut închisoare, după ce acesta a fost condamnat în “Dosarul Transferurilor”.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Lupescu, atac fără menajamente la Cristi Borcea

“Mâna sa dreapta a făcut închisoare pentru neregulile găsite în club”, se arată la punctul 2 din mesajul manifest postat de Ionuţ Lupescu pe pagina personală de Facebook.

Cristi Borcea s-a aflat în conducerea lui Dinamo de la mijlocul anilor ’90 şi până în 2012, iar pe 4 martie 2014 a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare cu executare în “Dosarul Transferurilor”.

ADVERTISEMENT

În acest dosar au fost anchetate mai multe transferuri făcute în perioada 1999-2004, iar în şapte dintre aceste mutări a fost implicat clubul Dinamo, iar printre inculpaţi s-a numărat Cristi Borcea.

Am văzut ce a scris Lupescu. Nu mă interesează sincer, eu am spus ce am avut de spus. Ce mă atinge el pe mine acolo, nu mă mai afectează și nici nu vreau să comentez mai multe. Cel mai important este să fim sănătoși” – Cristi Borcea, exclusiv pentru FANATIK

Transferurile lui Dinamo anchetate în celebrul dosar

Cosmin Contra (vândut de Dinamo la Deportivo Alaves – 1999) – suma declarată de transfer a fost de 800.000 de dolari, în timp ce suma reală a fost de 1.800.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Bogdan Mara (vândut de Dinamo la Deportivo Alaves – 2001) – suma declarată de transfer a fost de 1.00.000 de dolari, în timp ce suma reală a fost de 1.200.000 de dolari.

Paul Codrea (vândut de Dinamo la Genoa – 2001) – suma declarată de transfer a fost de 70.000 de dolari, în timp ce suma reală a fost de 2.600.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Florin Cernat (vândut de Dinamo la Dinamo Kiev – 2001) – suma declarată de transfer a fost de 600.000 de dolari, în timp ce suma reală a fost de 1.000.000 de dolari.

Nicolae Mitea (vândut de Dinamo la Ajax – 2003) – suma declarată de transfer a fost de 0 euro, în timp ce suma reală a fost de 720.000 de euro.

Adrian Mihalcea (vândut de Dinamo la Chunnam Dragons – 2004) – suma declarată de transfer a fost de 250.000 de dolari, în timp ce suma reală a fost de 600.000 de dolari.

Dan Alexa (vândut de Dinamo la Beijing Guoan – 2004) – suma declarată de transfer a fost de 330.000 de dolari, în timp ce suma reală a fost de 730.000 de dolari.

Punctele din mesajul manifest al lui Ionuţ Lupescu în care îl atacă pe Nicolae Badea

“Mai nou citesc că toate drumurile, în ceea ce privește Dinamo, trec pe la celebra firma Computerland.Vă rog să mă corectați dacă greșesc :

1. Domnul Badea a fost Președintele Consiliului de Administrație atunci când clubul a fost vândut către Ionuț Negoiță. În afara faptului că și-au încasat banii (mai devreme sau mai târziu), clubul a avut o datorie de 15 milioane de euro!

2. Mâna sa dreapta a făcut închisoare pentru neregulile găsite în club.

3. S-a întârziat construcția, atât de necesară, a noului stadion tot din cauza acționarului minoritar.

4. A fost instalat Bonetti ca antrenor în această vară, la insistenţele domnului Badea.

Eu înțeleg că l-a apucat dragostea de Dinamo, dar nu e normal să conduci pe spinarea cotizanților, care aduc cei mai mulți bani. Oare această apropiere are vreo legătură cu ieșirea din insolvență a clubului pentru a intra din nou în posesia lui?!”, au fost punctele atinse de Ionuţ Lupescu în scrisoarea postată pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT