Sport

Ionuț Lupescu, declarație dură la adresa lui Nicolae Badea: „Nu e normal să conduci pe spinarea cotizanților!” Cum a reacţionat Badea

Ionuț Lupescu, fost mijlocaș la Dinamo, a vorbit în termeni duri despre Nicolae Badea și actuala conducere a formației din „Ștefan cel Mare”.
01.11.2021 | 14:49
Ionut Lupescu declaratie dura la adresa lui Nicolae Badea Nu e normal sa conduci pe spinarea cotizantilor Cum a reactionat Badea
Ionuț Lupescu, declarație dură la adresa lui Nicolae Badea: „Nu e normal să conduci pe spinarea cotizanților!” + Cere schimbarea conducerii de la Dinamo
ADVERTISEMENT
01-11-2021
12:54

Replica lui Nicolae Badea

Nicolae Badea a oferit o primă replică la atacul lansat de Ionuţ Lupescu. Fostul preşedinte al lui Dinamo a continuat în linia lui Cristi Borcea, care a vorbit pentru FANATIK despre acuzele fostului internaţional român.

“Dacă Cristi Borcea i-a urat sănătate, eu nu pot să-i doresc decât să-i funcționeze aerul condiționat”, a spus Nicolae Badea pentru gsp.ro, acesta făcând referire la faptul că Ionuţ Lupescu lucrează în prezent în Arabia Saudită, fiind angajat al Federaţiei.

În ultimii ani, s-a vorbit despre faptul că Nicolae Badea ar conduce-o din „umbră” pe Dinamo. Chiar antrenorul Mircea Rednic a declarat, zilele trecute, că omul de afaceri ajută formația roș-albă la plata salariilor către jucători: „Domnul Badea completează foarte multe salarii aici”.

Nicolae Badea a fost acționar la Dinamo timp de 14 ani, în perioada 1999-2013.

Ionuț Lupescu, declarație dură la adresa lui Nicolae Badea

Ionuț Lupescu nu este de acord cu modul în care Nicolae Badea se implică la Dinamo și susține că fostul acționar din „Ștefan cel Mare” conduce echipa pe „spinarea cotizanților”.

ADVERTISEMENT

Totodată, fostul fotbalist spune că în locul actualilor oameni din conducerea lui Dinamo – Răzvan Zăvăleanu, Iuliu Mureșan și Mihai Matei – ar trebui aduși Marius Niculae, Florin Răducioiu și Ionel Dănciulescu.

„Salutare «câinilor»,

Am primit mai multe mesaje din partea prietenilor mei referitor la retragerea mea din DDB. Nu m-am retras și nu am de gând sa ma retrag din DDB!

ADVERTISEMENT

Ceea ce nu înțeleg este strategia pe care DDB-ul a luat-o la începutul acestui campionat. Nu am primit din partea Președintelui de drept, Cristi Hîldan, pe care îl prețuim cu toții, o informare despre decizia de intrare în insolvență. Sau poate a hotărât altcineva și asta nu este în ordine!

Mai nou citesc că toate drumurile, în ceea ce privește Dinamo, trec pe la celebra firmă Computerland.

ADVERTISEMENT

Vă rog să mă corectați dacă greșesc :

1. Domnul Badea a fost Președintele Consiliului de Administrație atunci când clubul a fost vândut către Ionuț Negoiță. În afara faptului că și-au încasat banii (mai devreme sau mai târziu), clubul a avut o datorie de 15 milioane de euro!

2. Mâna sa dreaptă a făcut închisoare pentru neregulile găsite în club.

3. S-a întârziat construcția, atât de necesară, a noului stadion tot din cauza acționarului minoritar.

ADVERTISEMENT

4. A fost instalat Bonetti ca antrenor în această vară, la inconsistențele domnului Badea.

Ionuț Lupescu: „Nu e normal să conduci pe spinarea cotizanților!”

Eu înțeleg că l-a apucat dragostea de Dinamo, dar nu e normal să conduci pe spinarea cotizanților, care aduc cei mai mulți bani. Oare această apropiere are vreo legătură cu ieșirea din insolvență a clubului pentru a intra din nou în posesia lui?!

Eu am înțeles de la DDB că dorința tuturor este să progresăm și să reformăm clubul, nu să ne întoarcem la vechile practici. Cred că vina principală este a acelora din bordul DDB care se duc cu cererea de aprobare în Pipera.

Am rămas surprins când administratorul judiciar a spus că nu există soluții și fonduri pentru aducerea câtorva foști dinamoviști emblematici în structura clubului. Din punctul meu de vedere, soluția este cât se poate de simplă: în locul celor trei care se pozau la începutul campionatului (domnul Zăvăleanu, domnul Mureșan și domnul Matei) ar trebui să fie Marius Niculae, Florin Răduciou și Ionel Dănciulescu, care toți ar dori să ajute Dinamo. Salariile s-ar transfera către cei trei băieți și probabil ar fi și mai mici.

Am înțeles că acești băieți au și avut discuții cu «Guru» (n.r. așa cum a fost numit Nicolae Badea de Răzvan Oprea), dar nu poți sa te folosești de ei pentru ai pune să fie bodyguarzi între antrenor și jucători! Trebuie să le dăm atribuții și responsabilități, să conducă clubul! 

Eu atât am avut de spus și nu am alte comentarii. Sper ca Mircea și băieții să se concentreze pe ceea ce au de făcut și să ieșim cât mai repede din zona roșie! 

Multa baftă!”, se arată în postarea lui Ionuț Lupescu, de pe Facebook.

În prezent, Dinamo se află pe locul 15 din Liga 1, cu opt puncte obținute după 14 meciuri jucate. Formația bucureșteană o va întâlni, acasă, pe campioana CFR Cluj, în următoarea partidă de campionat. Meciul este programat pentru duminică, la ora 18:30.

ADVERTISEMENT