Sport

Ionuț Lupescu, cooptat de prințul Arabiei Saudite în revoluția de miliarde din fotbal

Ionuț Lupescu, fostul angajat al federației saudite de fotbal, a fost cooptat de prințul Mohammed bin Salman, prim-ministrul Arabiei Sudite.
01.08.2023 | 09:00
Ionut Lupescu cooptat de printul Arabiei Saudite in revolutia de miliarde din fotbal
6 ani a lucrat Ionuț Lupescu la UEFA. A fost și 18 luni directorul tehnic al Federației Saudite de Fotbal. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu va fi implicat într-un proiect de mare anvergură în Arabia Saudită. Fostul membru al „Generației de Aur” va fi în board-ul de conducere al unei noi academii de fotbal.

Ionuț Lupescu, mâna dreaptă a prim-ministrului Arabiei Saudite într-un nou proiect uriaș

Ionuț Lupescu și-a făcut deja o carte de vizită în zona Golfului, iar expertiza sa este extrem de apreciată. Noua academia de fotbal finanțată de stat se va numi „Mahd Sports Academy”.

ADVERTISEMENT

Conform presei din Arabia Saudită, „Kaizerul” va face parte din echipa de conducere a academiei. În echipă se pare că ar putea fi cooptat și Jose Mourinho, antrenorul lui AS Roma.

Fostul şef al Comisiei Tehnice de la UEFA timp de șase ani ar putea semna un contract valabil până în 2025. „Mahd Sports Academy” este un proiect extrem de ambițios și este una dintre cele mai mari academii din lume. Cuprinde 20 de discipline sportive pentru copiii cu vârste între 6 și 14 ani.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu a fost directorul tehnic al Federației de Fotbal din Arabia Saudită timp de un an și jumătate

Ionuț Lupescu a fost mâna dreaptă a președintelui Federației de Fotbal din Arabia Saudită timp de un an și jumătate, până în mai 2022: „Asociația Saudită de Fotbal a decis să-l numească pe Nasser Larguet în funcția de director tehnic al Federației Saudite, pentru a-i urma lui Ionuț Lupescu, mulțumindu-i românului pentru perioada petrecută ca director tehnic și urându-i succes pe mai departe”.

Ionuț Lupescu a rămas în relații excelente cu cele mai importante nume de la FIFA și UEFA, spre exemplu Gianni Infantino, însă are o relație excelentă și cu Sir Alex Fergusson, cu care a lucrat direct la forul european.

ADVERTISEMENT

El a lucrat la federația saudită timp de trei luni cu Al-Muammar, care a acceptat însă postul de președinte al lui Al-Nassr, de unde a plecat din cauza transferului lui Cristiano Ronaldo: „Am fost înșelat doar de două ori în viața mea. Prima dată când am cerut trei kebab și mi s-au dat doar două. Al doilea a fost când am obținut semnatura lui Cristiano Ronaldo”, spunea oficialul.

Nu se mai gândește să candideze la președinția FRF: „Nu se pune problema”

Lupescu a fost foarte ferm când a fost întrebat dacă mai iau în calcul să candideze împotriva lui Răzvan Burleanu: „Nu se pune problema să mai vin la FRF. Le-am oferit o dată posibilitatea oamenilor din fotbal de a-i ajuta, nu au dorit, este un subiect închis total.

ADVERTISEMENT

Deocamdată fac consultanță, vreau să muncesc mai puțin. Acum fac 55 de ani și vreau să văd dacă mai fac fotbal sau și altceva.

Beckenbauer spunea că după 75 de ani, totul este posibil. De aceea, am decis să iau un an sabatic, să mă gândesc la viitor”, spunea într-un interviu pentru Playsport.

ADVERTISEMENT