Sport

Ionuț Lupescu este de acord cu schimbarea care ar salva-o pe Dinamo de la retrogradare: „România e o țară perfectă pentru 18 echipe!”

Ionuț Lupescu, fostul mare mijlocaș al naționalei României, a vorbit despre ceea ce ar însemna, pentru Liga 1, mărirea numărului de echipe participante la 18.
27.12.2021 | 23:05
Ionut Lupescu este de acord cu schimbarea care ar salvao pe Dinamo de la retrogradare Romania e o tara perfecta pentru 18 echipe
ADVERTISEMENT

În prezent, Liga 1 este formată din 16 echipe, însă, începând cu sezonul următor, numărul acestora ar putea ajunge la 18.

Ionuț Lupescu este de acord cu schimbarea care ar salva-o pe Dinamo de la retrogradare

Fostul mare fotbalist își dorește ca Liga 1 să treacă la 18 echipe și susține că această schimbare ar fi benefică pentru fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Această schimbare ar putea salva de la retrogradare echipe precum Dinamo, care trec printr-o perioadă critică, din punct de vedere sportiv.

„Mie îmi place un campionat de 18 echipe, am mai spus de mulți ani că România e o țară perfectă pentru 18 echipe, important e să ai 18 echipe care chiar pot să facă performanță, aici e marele semn de întrebare”, a declarat Ionuț Lupescu.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu: „Ar trebui să dăm credit și foștilor jucători!”

Totodată, Lupescu a analizat greșelile comise de conducătorii de la Dinamo, care au adus formația roș-albă în situația din prezent.

„Dacă stai să te gândești la cate greșeli s-au făcut în ultimii ani, e normal să ajungi acolo odată și odată și chiar să riști să retrogradezi.

ADVERTISEMENT

Sigur că nu e o decizie pe placul oamenilor, din păcate rezultatele nu l-au ajutat pe Mircea.

Dar știu că au fost multe lucruri interne acolo, diferite găști, nimeni n-a știut să gestioneze perioada aceasta, să îi unească, toată lumea a dezbinat de când a început campionatul și iată că sunt unde sunt. Trebuie niște oameni competenți.

Dinamo a avut în ultimii 20 de ani acești businessmeni veniți din afară și din păcate au gestionat foarte prost clubul.

ADVERTISEMENT

Ar trebui să dăm credit și foștilor jucători. Ei cel puțin știu ce înseamnă fotbalul, iar pe parte administrativă cu siguranță se pot găsi alte persoane care să țină clubul în viață”, a mai spus Ionuț Lupescu.

În acest moment, Dinamo se află pe penultimul loc din Casa Pariurilor Liga 1, cu 12 puncte obținute după 21 de meciuri jucate.

ADVERTISEMENT