Sport

Florin Răducioiu revine la Dinamo! Va fi prezentat oficial în aceeaşi zi cu Flavius Stoican. Update exclusiv

Florin Răducioiu se pregăteşte de revenirea la Dinamo, într-un moment în care echipa trece prin momente foarte dificile. FANATIK a aflat când va fi prezentat oficial.
04.01.2022 | 16:55
Florin Raducioiu revine la Dinamo Va fi prezentat oficial in aceeasi zi cu Flavius Stoican Update exclusiv
ADVERTISEMENT
04-01-2022
14:56

Când vor fi prezentaţi Florin Răducioiu şi Flavius Stoican

Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusvitate, Florin Răducioiu revine la Dinamo şi va fi prezentat oficial pe 5 ianuarie, de la ora 12:00, într-o conferinţă de presă. Tot atunci va oferi primele declaraţii şi Flavius Stoican.

Din informaţiile FANATIK, prezentarea lui Florin Răducioiu a întârziat după ce oficialii clubului au plecat pe finalul anului. 

Jucătorii lui Flavius Stoican vor face vizita medicală tot miercuri, de la ora 9:30, pentru ca după-amiază, de la ora 17:00, să efectueze prima şedinţă de antrenament cu Flavius Stoican, la baza de la Săftica.

Finalul anului 2021 a adus o situaţie explozivă la Dinamo, după ce Mircea Rednic a fost demis, informaţie anunţată în exclusivitate de FANATIK. “Puriul” a fost schimbat cu Flavius Stoican, însă “câinii” vor mai face un transfer, la nivelul birourilor.

Florin Răducioiu va fi prezentat la Dinamo în ultimele zile din 2021

FANATIK a aflat că Florin Răducioiu va fi prezentat la Dinamo în timpul săptămânii viitoare, în ultimele zile din 2021, şi va ocupa funcţia de director sportiv la formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, Florin Răducioiu a fost dorit insistent de Mircea Rednic, însă demiterea fostului său coleg de echipă nu a schimbat deloc planurile.

FANATIK a aunţat în exclusivitate mutarea încă de la finalul lunii noiembrie, iar Florin Răducioiu a confirmat informaţia la prezentarea programului DinamoWin.

ADVERTISEMENT

“Sosirea mea este iminentă. Eu cred că cei care se ocupă de problemele economice sunt foarte bine pregătiți. L-am cunoscut pe domnul Zăvăleanu, sunt convins că este o persoană foarte bine pregătită pentru a salva clubul, pentru a gestiona corect și transparent situația”, spunea Florin Răducioiu la evenimentul organizat de fanii din DDB.

Florin Răducioiu a mai fost director sportiv la Dinamo

Florin Răducioiu se va întoarce pe funcţia ocupată în perioada 2006-2007, când Dinamo câştiga ultimul titlu din istoria clubului. Atunci, “câinii” reuşeau un sezon de vis, cu 13 victorii consecutive în startul stagiunii.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Dinamo obţinea şi calificarea în primăvara europeană din Cupa UEFA, când învingea, în faza grupelor, echipe precum Bayer Leverkusen şi Beşiktaş. În 16-imile de finală, “câinii” erau eliminaţi de Benfica.

Florin Răducioiu, carieră impresionantă ca fotbalist. Ce record a stabilit

Florin Răducioiu şi-a făcut junioratul la Dinamo, unde a şi debutat la 16 ani, pe 10 mai 1986, într-o victoria a “câinilor” cu Poli Timişoara, scor 2-1. Cinci sezoane a petrecut fostul mare atacant în “Ştefan cel Mare”, de unde a plecat în 1990, la Bari.

ADVERTISEMENT

În Italia, Florin Răducioiu a jucat la Bari, Verona, Brescia şi AC Milan, cu ultima reuşind să câştige titlul în Serie A şi Liga Campionilor. “Marele Blond” a mai evoluat la Espanyol, West Ham United, VfB Stuttgart, AS Monaco şi Creteil.

Transferul din 2001, la AS Monaco, i-a adus un record lui Florin Răducioiu, devenind primul fotbalist care a jucat în toate cele cinci mari campionate din Europa. Performanţa a fost egalată, ulterior, de Christian Poulsen şi Stevan Jovetic.

La naţionala României, Florin Răducioiu a jucat între 1990 şi 1996, reuşind să strângă 40 de selecţii şi 21 de goluri. A fost în lotul tricolorilor la Mondialele din 1990 şi 1994, dar şi la EURO 1996.

  • 3 trofee a câştigat Florin Răducioiu la Dinamo: 1 titlu (1989-1990) şi 2 Cupe ale României (1985-1986 şi 1989-1990)
  • 84 de meciuri şi 30 de goluri are Florin Răducioiu în prima ligă a României
ADVERTISEMENT