Sport

Ionuț Lupescu, fost oficial al federației din Arabia Saudită, anunț surprinzător: ”Cristiano Ronaldo nu e plătit de Al-Nassr”

Cristiano Ronaldo a semnat un contract stratosferic cu Al Nassr, dar, o confirmă și Ionuț Lupescu, fost director tehnic al forului de-acolo, statul este cel care-l va plăti.
08.01.2023 | 20:40
Ionut Lupescu fost oficial al federatiei din Arabia Saudita anunt surprinzator Cristiano Ronaldo nu e platit de AlNassr
Cristiano Ronaldo a bătut palma cu șeful Al Nassr, dar banii pentru contractul și bonusurile pe care le va obține vin de la statul saudit. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a semnat un contract fabulos cu Al Nassr. Și va beneficia de o viață într-un lux opulent la Riyadh. Însă, nu pe cheltuiala clubului, ci a statului saudit.

Ionuț Lupescu, fost director tehnic al federației din Golf, confirmă: ”Ronaldo este plătit de statul saudit”

Al Nassr a rezolvat ultima problemă legată de regulament pentru a-i permite lui Cristiano Ronaldo să joace. I-a reziliat contractul camerunezului Vincent Aboubakar.

ADVERTISEMENT

Cel care îl ”înțepa” pe Mo Salah, afirmând că putea obține rezultatele lui Mo Salah dacă evolua la o echipă precum Liverpool. Și, mai apoi, la Cupa Mondială, le-a răspuns celor care au râs de el cu o prestație senzațională contra Serbiei.

Între timp, s-a aflat și data la care ar putea debuta Ronaldo. Pe 22 ianuarie, acasă, cu Ettifaq, în campionat. O formație antrenată de-a lungul timpului de Ioan Andone (în două rânduri), Ion Marin, Eusebiu Tudor sau Gigi Mulțescu.

ADVERTISEMENT

Însă, desigur, dincolo de latura sportivă și recordurile pe care le-ar putea stabili Ronaldo, un subiect fierbinte după transferul său l-au reprezentat banii pe care-i va câștiga. Inclusiv sursa acestora.

Subiect pe care l-a lămurit Ionuț Lupescu, un bun cunoscător al realității din Arabia Saudită, fost director tehnic al federației saudite. În contextul în care a fost directorul tehnic al forului de specialitate din această țară.

ADVERTISEMENT

Acesta a confirmat că banii provin din bugetul de 40 de miliarde pus la bătaie în proiectul Vision2030. Care, în plan fotbalistic, prevede organizarea Cupei Mondiale. Însă, pentru Mohammed bin Salman, prințul moștenitor, reprezintă o operațiune prin care vizează schimbarea radicală a imaginii țării sale.

”Cei din Arabia Saudită au un obiectiv important. Ei vor ca prin sport să reușeacă să fie cât mai cunoscuți și să arate că s-au schimbat cât mai multe lucruri acolo.

ADVERTISEMENT

El este plătit de statul saudit, nu de Al-Nassr. Ei vor să aiba cât mai multă reclamă, cea mai profesionistă ligă din Asia.

Încearcă să imite puțin Premier League, dar ei nu fac pentru talentele din țara lor cât ar trebui să facă. Eu cred că pe Cristiano îl vor ca ambasador, să aduca Cupa Mondială din 2023 în Arabia Saudită.

Totul este puțin cam exagerat, dar totul se face pentru imagine”, a spus Lupescu, la Liga Digisport.

 

 

ADVERTISEMENT