Sport

Ionuț Lupescu contestă „Balonul de Aur” cucerit de Leo Messi: „Nu există criterii! Încearcă să-și facă reclamă!”. Exclusiv

Ionuț Lupescu, actual director tehnic al Federației de Fotbal din Arabia Saudită, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre decernarea Balonului de Aur din acest an, care a fost adjudecat de Leo Messi.
30.11.2021 | 19:28
Ionut Lupescu contesta Balonul de Aur cucerit de Leo Messi Nu exista criterii Incearca sasi faca reclama Exclusiv
Ionuț Lupescu și Leo Messi
ADVERTISEMENT

Leo Messi și-a pus în vitrină al 7-lea Balon de Aur. Însă, multe personalități din fotbal au contestat această decizie, susținând că Robert Lewandowski era îndreptățit să primească mult râvnitul trofeu. Vârful polonez s-a ales doar cu premiul pentru „atacantul anului”.

Ionuț Lupescu, reacție dură după ce Leo Messi a obținut al 7-lea Balon de Aur

Fostul mare fotbalist român susține că decernarea Balonului de Aur ar trebui să se realizeze în baza unor criterii bine stabilite, deoarece oamenii care votează sunt subiectivi.

ADVERTISEMENT

Totodată, el consideră că Robert Lewandowski ar fi trebuit să primească Balonul de Aur în acest an.

„De mult timp, la Balonul de Aur, ca și la FIFA, nu mai înțeleg care sunt criteriile de a deveni cel mai bun jucător al lumii. Dacă vă aduceți aminte, au mai fost cazuri din acestea și cu Iniesta, și cu Ribery, care în fiecare an au avut succese, au fost jucători foarte importanți.

ADVERTISEMENT

Au avut cinci-șase cupe obținute la echipa de club, dar tot n-au obținut Balonul de Aur, pentru că l-au primit ori Ronaldo, ori Messi. Ei sunt, fără niciun fel de discuție, jucători foarte buni.

Dar, când spui că dai Balonul de Aur cuiva, trebuie să i-l dai având în vedere anumite criterii, trebuie ca sezonul respectiv să fi fost cel mai bun pentru acel fotbalist”, a declarat Ionuț Lupescu în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu: „Nu există criterii exacte!”

„Asta nu înseamnă că Ronaldo sau Messi nu sunt jucători mari, dacă nu câștigă Balonul de Aur. Dar nu au în fiecare an o evoluție foarte bună. Anul acesta, cred că Lewandowski a făcut un sezon excepțional.

Nu există criterii exacte pentru oferirea Balonului de Aur, asta e marea problemă. Și, în cazul acesta, oamenii devin subiectivi”, a mai spus Ionuț Lupescu.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu: „Încearcă să-și facă reclamă!”

„La UEFA, eu făceam pentru fiecare competiție care este cel mai bun «11» sau cea mai bună echipă pe poziții, pe compartimente.

Erau criterii, pentru că tu analizai competiția respecitvă. Chiar dacă, de exemplu, Messi nu ar fi jucat în sezonul acela pentru că era accidentat, nu puteam să-l bag în echipă, dar asta nu însemna că nu este un jucător foarte bun.

Trebuie să fie niște criterii. Deciziile luate dau impresia că sunt pentru politic-sportiv, în sensul că fiecare încearcă să-și facă mai multă reclamă jucătorilor lor. Cred că, anul acesta sau anul trecut, Lewandowski a făcut un sezon foarte, foarte bun”, a încheiat Ionuț Lupescu.

Ionuț Lupescu a avut o reacție sugestivă și pe contul oficial de Facebook, unde a postat un citat care îi aparține regretatului Johan Cruyff.

Clasamentul complet pentru Balonul de Aur 2021:

  • 1. Messi
    2. Lewandowski
    3. Jorginho
    4. Benzema
    5. Kante
    6. Ronaldo
    7. Salah
    8. De Bruyne
    9. Mbappe
    10. Donnarumma
    11. Haaland
    12. Lukaku
    13. Chiellini
    14. Bonucci
    15. Sterling
    16. Neymar
    17. Luis Suarez
    18. Kjaer
    19. Mount
    20. Mahrez
    21-22. Lautaro Martinez, Bruno Fernandes
    23. Kane
    24. Pedri
    25. Foden
    26-28. Barella, Moreno, Dias
    29-30. Azpilicueta, Modric
ADVERTISEMENT