Sport

Ionuț Lupescu, prezentat la CS Dinamo. “Vrem un proiect naţional de Academie”

Ionuț Lupescu a specificat care este scopul său la CS Dinamo, în cadrul prezentării oficiale. Fostul jucător se va ocupa de academia clubului.
20.10.2023 | 13:22
Ionut Lupescu prezentat la CS Dinamo Vrem un proiect national de Academie
Ionuț Lupescu a specificat care este scopul său la CS Dinamo, în cadrul prezentării oficiale. Fostul jucător se va ocupa de academia clubului. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu a fost prezentat oficial la CS Dinamo și a vorbit despre scopul său în acest proiect. Fostul jucător va fi direct implicat în dezvoltarea academiei clubului din liga a treia. Lupescu își va oferi expertiza și va face consultanță în ceea ce se vrea a fi unul dintre cele mai importante academii de copii și juniori din România.

Scopul lui Ionuț Lupescu la CS Dinamo

Ionuț Lupescu a precizat care va fi scopul său la CS Dinamo. Fostul oficial UEFA a discutat în cadrul prezentării oficiale despre academia formației din liga a treia și care sunt pașii pentru a dezvolta acest segment al clubului. Ionuț Lupescu a oferit mai multe detalii despre obiectivele sale de la CS Dinamo și cum vede formația din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

“Să clarificăm care este scopul şi obiectivul meu aici, alături de CS Dinamo. Cred că suntem în faza finală în care se va construi clubul Dinamo. Dar cred că asta nu este suficient pentru clubul Dinamo. E foarte important ca şi centrul de copii şi junior, pentru că nu arată ca o Academie. E clar că trebuie să se investească şi în infrastructură.

Scopul meu aici este să fac o analiză pe care să i-o prezint domnului preşedinte. Vrem un proiect naţional de Academie. Până acum 10 ani, acest club a produs cei mai mulţi jucători care au ajuns la Dinamo Bucureşti sau la alte cluburi din Liga 1. Chiar şi la echipa naţională. Eu nu am venit aici ca să dau pe cineva afară.

ADVERTISEMENT

Vreau să fac o analiză serioasă pentru că aici am crescut. Este un sentiment plăcut să vin să văd parcul sportiv. Pentru mine, este un singur Dinamo. Ambele echipe sunt Dinamo pentru mine. Ce va fi peste câţiva ani, nu depinde de mine”, a declarat Ionuţ Lupescu la prezentarea oficială la CS Dinamo.

Ionuț Lupescu, factor important la CS Dinamo

În comunicatul oficial al clubului, Ionuț Lupescu a fost prezentat ca un factor important în dezvoltarea academiei. Acesta va avea un rol semnificativ în dezvoltarea unui proiect ambițios ce are legătură cu juniorii clubului.

ADVERTISEMENT

“O legendă a fotbalului dinamovist se întoarce acasă! Ionuț Lupescu se alătură Clubului Sportiv Dinamo! Ionuț Lupescu revine la clubul la care s-a consacrat. Mijlocașul generației de aur a acceptat oferta Clubului Sportiv Dinamo și va ocupa, în prima fază, o funcție cheie în dezvoltarea Academiei de Fotbal CS Dinamo.

Lupescu (54 de ani) va realiza o analiză amplă a Academiei și va propune un proiect ambițios pentru dezvoltarea acestui segment. Ionuț Lupescu s-a format la Dinamo, unde a debutat în 1986, la numai 17 ani.

ADVERTISEMENT

Lupescu a mai jucat pentru Dinamo în trei perioade: 1998-2000, 2000-2001 și 2001-2002. A câștigat două campionate și trei Cupe ale României în tricoul ‘alb-roșu’. Bine ai venit, Ionuț Lupescu!”, a fost comunicatul de pe Facebook al celor de la CS Dinamo.

Ionuț Lupescu, prezentat oficial la CS Dinamo

ADVERTISEMENT