Sport

Ionuţ Lupescu, reacţie dură după scandalul xenofob de la Sepsi – Craiova: “E exces de zel! Am văzut meciuri cu suporteri mai duri care au continuat”

Ionuț Lupescu a taxat decizia luată de Andrei Chivulete la Sepsi-FC U Craiova, și anume de a suspenda partida, în urma scandărilor xenofobe ale fanilor olteni.
02.02.2023 | 20:20
Ionut Lupescu reactie dura dupa scandalul xenofob de la Sepsi  Craiova E exces de zel Am vazut meciuri cu suporteri mai duri care au continuat
Ionuț Lupescu, taxează decizia luată de Andrei Chivulete la Sepsi - FC U Craiova. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu este de părere că a fost un exces de zel din partea arbitrului și că poate fi și o încercare a FRF-ului de a distrage atenția de la scandalul privind licențele antrenorilor.

Ionuț Lupescu, taxează decizia luată de Andrei Chivulete la Sepsi – FC U Craiova

Ionuț Lupescu a taxat decizia luată de arbitrul Andrei Chivulete de a suspenda partida dintre Sepsi și FC U Craiova, în momentul în care fanii olteni au avut mai multe scandări xenofobe.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că a fost exces de zel, orice ar face un arbitru oricum e acoperit. Am văzut multe meciuri în campionate mult mai tari, cu suporteri care sunt mai duri, în care meciurile continuă. Mă gândesc la săracul Istvan Kovacs care e înjurat la fiecare meci și care nu a oprit meciurile.

Cred că a fost și o chestie voită, Federația a fost în prim-plan cu scandalul cu licențele și au vrut să mute atenția de la acel lucru.

ADVERTISEMENT

S-a mai întâmplat și în alte țări, chiar și în Germania, până la urmă există un dram de civilizație. Aici e diferența dintre noi și alte țări, pentru că noi avem o lipsă de respect și o lipsă de civilizație față de regulamente.

E o lipsă de civilizație, din păcate!”, a mai spus Ionuț Lupescu, la TV DigiSport.

„Atunci când sunt interese nu se mai aplică regulamentul!”

„Atunci când sunt interese nu se aplică. Am mai avut când eram la UEFA un caz cu o echipă din România care a încercat să pună un antrenor fără licență.

ADVERTISEMENT

Să nu uităm că am avut selecționer la echipa mare și la echipa U21 fără licență. E o chestie de educație a foștilor fotbaliști, această licență introdusă acum 20-25 de ani, a venit ca idee pentru a învăța cât mai mult în acest domeniu.

Cristi Chivu a făcut toate etapele cum trebuie în Italia. Nu înțeleg de ce jucătorii nu vor să se educe și să afle mai mult din tainele acestei meserii”, a continuat Ionuț Lupescu.

ADVERTISEMENT

„Și eu am fost la fel, am crezut după retragere că știu totul și după ce m-am apucat de cursuri, am văzut că știu abia 25% din tot ce trebuia să știu.

Gigi are licența Pro de vreo 15 ani, ce să-i zic? Se poate găsi și pentru el o soluție, dar depinde de Federație. Nu e treaba mea, e treaba lor de la Federație”, a mai spus Ionuț Lupescu.

ADVERTISEMENT