Fotbal international

Ionuț Lupescu renunță la postul de la UEFA. Destinație total surprinzătoare pentru „Kaiser”

17.10.2020 | 16:43
Ionut Lupescu renunta la postul de la UEFA Destinatie total surprinzatoare pentru Kaiser
ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu renunță la postul de la UEFA și a acceptat o nouă provocare. Fostul mijlocaș al lui Dinamo va lucra pentru Federația de Fotbal din Arabia Saudită.

Arabii i-au oferit un contract generos „Kaiserului” care va deveni noul director tehnic al Federației tării din zona Golfului.

ADVERTISEMENT

În 2018, Ionuț Lupescu pierdea alegerile pentru conducerea Federației Române de Fotbal, în fața lui Răzvan Burleanu aflat la al doilea mandat consecutiv.

Ionuț Lupescu renunță la postul de la UEFA. Din nou director tehnic

Ionuț Lupescu a ocupat rolul de dierctor tehnic în cadrul UEFA pentru șase ani și jumătate înainte de a candida pentru postul de președinte al FRF în primăvara anului 2018. Deși promisese că nu se va întoarce la UEFA, în caz că pierde alegerile, Lupescu a acceptat să revină la forul european, unde s-a ocupat de relația cu alte confederații.

ADVERTISEMENT

După doi ani și jumătate, pentru „Kaiser” este timpul unei noi experiențe. Conform Telekomsport, Lupescu va lua drumul Arabiei Saudite, acolo unde a fost chemat de șefii Federației pentru a deveni directorul tehnic al forului. În Arabia Saudită activează și Răzvan Lucescu, antrenorul lui Al Hilal.

Naționala Arabiei Saudite se află în cursa pentru Campionatul Mondial din 2022, care se va disputa în Qatar. Țara din zona Golfului este pe locul 2 în grupa din care mai fac parte și Uzbekistan, Palestina, Singapore și Yemen. Saudiții au un punct în spatele liderului Uzbekistan, însă au și un meci mai puțin. Ei s-ar putea califica și de pe locul secund, dacă vor reuși să fie printre primele patru formații, din opt, în clasamentul echipelor de pe locul 2.

ADVERTISEMENT

Relație excelentă cu familia Lucescu. Îl propune pe Răzvan selecționer?

Noul rol al lui Ionuț Lupescu la Federația de Fotbal din Arabia Saudită îi acordă foarte multă influență fostului mijlocaș al naționalei României și al lui Dinamo. El va colabora cu Herve Renard, actualul selecționer și fostul câștigător al Cupei Africii cu naționala Coastei de Fildeș.

În vârstă de 52 de ani, francezul Renard este antrenorul saudiților din 2019, însă o eventuală ratare a calificării la Mondiale ar putea provoca schimbarea sa, iar printre candidații pentru rolul de selecționer s-ar număra și Răzvan Lucescu.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Al Hilal se află în relații excelente cu Ionuț Lupescu, cel care l-a apărat și pe vremea când Lucescu Jr. era selecționerul României, iar „Kaiserul” activa în cadrul Federației Române de Fotbal. Totodată, Răzval Lucescu l-a susținut pe Lupescu în cursa pentru șefia FRF, din 2018.

„Fotbalul românesc are nevoie de Ionuţ Lupescu. Ionuţ a ştiut să-şi construiască o carieră excepţională de jucător de fotbal, prin muncă, seriozitate, inteligenţă. Ionuţ a ştiut să pornească la sfârşitul acestei cariere pe un alt drum, un drum care l-a adus în situaţia de a deveni un manager de succes.

Fotbalul românesc are nevoie de personalitatea lui Ionuţ Lupescu, de cunoştinţele lui fotbalistice, de capacitatea lui managerială, de relaţiile pe care Ionuţ Lupescu şi le-a clădit în atâţia ani de fotbal, în atâţia ani în care a fost plecat peste hotare, în ţări cu o economie super dezvoltată. Fotbalul românesc are nevoie de o schimbare radicală şi Ionuţ Lupescu este cel care ştie să producă această schimbare. Să fim alături de el”, spunea Lucescu în 2018.

Dacă ar fi câștigat postul de președinte al FRF, Ionuț Lupescu voia să îl readucă pe Răzvan Lucescu în jurul echipei naționale și să îl integreze într-un „consiliu strategic al fotbalului românesc”, format din foști selecționeri care să conlucreze pentru o reformă în fotbalul românesc.

„Răzvan este unul dintre cei mai talentaţi antrenori din Europa, iar aprecierile sale mă onorează şi, totodată, mă responsabilizează. Mulţumesc, Răzvan, şi te aştept să te alături consiliului strategic al fotbalului românesc unde, alături de ceilalţi foşti selecţioneri şi specialişti români, vom produce împreună acea schimbare radicală despre care vorbeşti”, spunea acum doi ani și Lupescu.

ADVERTISEMENT