Sport

Ionuț Negoiță revine la Dinamo?! Care e condiția principală: „Lucrurile ar sta altfel”

Ionuț Negoiță, fostul patron al lui Dinamo, a surprins după ce a lăsat de înțeles că există șanse să investească din nou în Ștefan cel Mare.
19.03.2024 | 00:22
Ionut Negoita revine la Dinamo Care e conditia principala Lucrurile ar sta altfel
Ionuț Negoiță a fost patronul lui Dinamo în perioada 2013-2020. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ionuț Negoiță l-a desființat pe Mircea Lucescu după ce antrenorul l-a acuzat că a falimentat Dinamo. Omul de afaceri l-a luat în colimator și pe Ion Țiriac. Negoiță e însă gata să renunțe la baza de la Săftica și ar putea investi din nou în Ștefan cel Mare.

Ionuț Negoiță nu exclude o revenire la Dinamo: „Dacă va avea un stadion nou lucrurile vor sta diferit”

Negoiță e optimist că jucătorii lui Zeljko Kopic vor reuși să se salveze de la retrogradare: „Există o șansă de a rămâne în Liga 1, mai ales că mai sunt și alte echipe care concurează la cele mai slabe. Dinamo are avantaj mare că are suporteri, tradiție și asta poate face diferența în momentele grele”.

ADVERTISEMENT

Fostul patron al „câinilor” e încântat de antrenorul croat: „Rămâne de văzut. Dacă Dinamo rămâne în prima ligă e o performanță în contextul actual financiar și organizatoric. Nu e roz. Cred că are un rol destul de important Kopic în ecuația asta”.

Ionuț Negoiță e de părere că Dinamo trebuia să transfere jucători cu o cotă mai mare: „Probabil că în pauza de iarnă ar fi trebuit să vină jucători care să ajute mai mult echipa. Poate că totul e în regulă acolo. Eu mi-aș dori să urce în clasament în sezonul următor, poate să fie în play-off, de ce nu”.

ADVERTISEMENT

El nu exclude să se implice din nou financiar în Ștefan cel Mare: „Eu când am intrat la Dinamo am crezut și mi-am dorit foarte mult să se facă stadion. Nu a fost să fie și sunt convins că dacă Dinamo va avea un stadion nou lucrurile vor sta diferit, vor fi venituri suplimentare.

Se pare însă că nu știu nimic să se întâmple ceva în povestea asta. Erau și banii aprobați la CNI când eram eu acolo. Dinamo trebuia să aibă stadion odată cu Rapid și Steaua. Era și o hotărâre de Guvern”, a mai declarat fostul finanțator al „câinilor” la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Ionuț Negoiță, atac dur la Mircea Lucescu și Ion Țiriac: „Vreau să văd și eu filmul ăsta”

„Eu am fost acționar la Dinamo singur 8 ani. Nu a mai făcut nimeni asta. Să spui că am dus Dinamo în faliment înseamnă că nu ai măsura cuvintelor. Mi se pare mult exagerat.

Eu pun pariu că nu va investi niciodată la Dinamo. Ba mai mult, vine să dea sfaturi pe banii altora. Cu Săftica nici măcar nu e în cunoștință de cauză. Dacă doi ani de acum acest tandem va investi la Dinamo eu voi ceda gratuit bucata aceea de Săftica, care nu are legătură cu baza de antrenament a lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Eu nu am nicio problemă și chiar mi-aș dori să vină. Ar fi un tandem bun. Vreau să văd și filmul ăsta. E dreptul meu să îmi dau cu părerea și să cred sau într-o variantă sau alta. Nu înțeleg aberațiile astea pe care le-a rostit. Credeam că oamenii cu trecerea anilor devin mai înțelepți, în niciun caz invers. Mi se pare prea mult să bați câmpii. Am scos Dinamo din faliment, nu l-am dus în faliment.

Când nu dai o viață un leu în fenomen, de ce ai veni acum să faci minuni? Cât am fost eu toți s-au dat la o parte. De unde supărarea asta și propaganda comunistă? Sincer, nu mă așteptam sub nicio formă”.

ADVERTISEMENT