Fotbal intern

Ionuț Negoiță vinde clubul Dinamo pe 1 leu: ”Să aducă și 500.000 de euro în club”

29.10.2019 | 13:23
Ionut Negoita vinde clubul Dinamo pe 1 leu Sa aduca si 500000 de euro in club
ADVERTISEMENT

Acționarul majoritar al FC Dinamo, Ionuț Negoiță, a anunțat într-o conferință de presă că vinde clubul pe 1 leu, dar pune condiția ca cei care vor prelua pachetul majoritar să aducă 500.000 de euro pentru a aduce la zi datoriile. Finanțatorul ”câinilor” este contestat dur de fani pentru faptul că nu investește în echipă.

Ionuț Negoiță vinde clubul Dinamo pe 1 leu: ”Negocierile cu Florică au fost doar povești și dorință de publicitate”

”Am vrut că cei care vin să nu aibă povara datoriilor. Decizia mea este ca pachetul majoritar de 51% din acțiuni să-l vând pe 1 leu. Asta înseamnă că cei care vin sunt obligați să aducă 500.000 de euro în societate pentru a aduce la zi datoriile din club. Aceasta este decizia mea. Sunt flexibil și cooperant”, a declarat Ionuț Negoiță despre vânzarea clubului Dinamo.

ADVERTISEMENT

”Am promis acum câteva luni că într-o lună voi ceda acțiunile clubului. Dar pentru că am avut discuții cu domnul Florică și dânsul mi-a povestit de fonduri de investiții, am tot sperat că lucrurile sunt serioase, chiar dacă majoritatea îmi spuneau că nu e cazul să am încredere. Am fost de acord cu toate propunerile cu speranța că este o propunere serioasă. Dar mi-am dat seama că au fost doar povești și dorință de publicitate. Mi-am dat seama că este o gogoașă umflată”, a mai spus Negoiță la conferința de presă.

”Mulți au dat înapoi pentru că nu avem stadion”

Acționarul majoritar al FC Dinamo a făcut o recapitulare a perioadei în care a condus clubul: ”În august s-au făcut 7 ani de când am intrat în Dinamo ca minoritar, iar în martie s-au făcut 6 ani de când am preluat clubul în majoritate. A fost o perioadă cu bune și rele. Aș putea să-mi trec la merite că am luat clubul Dinamo aproape în faliment și l-am ținut în viață singur, chiar dacă nu am avut performanțe sportive notabile”.

ADVERTISEMENT

”Cu resursele pe care le-am blocat la început, poate rezultatele erau altele. Am decis ireversibil să ies din fotbal. Am avut negocieri cu mulți reprezentanți: greci, arabi, chinezi, români. Am încercat să vând clubul și să găsesesc o soluție care să facă mai mult decât mine. Mulți au dat înapoi pentru că nu avem stadion și acesta e un lucru extrem de important”, a afirmat șeful de la Dinamo.

Ionuț Negoiță a negociat cedarea clubului Dinamo cu omul de afaceri Claudiu Florică, dar tratativele nu au avut finalitate. Din informațiile FANATIK, negocierile dintre cei doi au fost întrerupte în momentul în care Florică a oferit doar 40.000 de euro. FANATIK a aflat că Ionuț Negoiță a achitat către ANAF datorii în valoare de circa 300.000 de euro, care reprezentau prioritatea absolută a clubului.

ADVERTISEMENT