Sport

Ionuț Rada a ales între Universitatea Craiova și Rapid: „Nu se va schimba niciodată, întotdeauna voi fi fanul lor”. Exclusiv

Ionuț Rada a analizat în exclusivitate pentru FANATIK derby-ul Universitatea Craiova - Rapid București și va fi cu sufletul alături de una dintre echipe.
16.04.2023 | 10:07
Ionut Rada a ales intre Universitatea Craiova si Rapid Nu se va schimba niciodata intotdeauna voi fi fanul lor Exclusiv
Ionuț Rada a ales între Universitatea Craiova și Rapid: „Nu se va schimba niciodată, întotdeauna voi fi fanul lor”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și Rapid București se întâlnesc în Duminica de Paște pe stadionul „Ion Oblemenco”, de la ora 21:00. Fundașul trecut prin Bănie și Giulești a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că rămâne fanul „alb-albaștrilor”, chiar dacă  a cunoscut una dintre cele mai mari realizări ale carieri cu „alb-vișiniii”.

Ionuț Rada, despre derby-ul Universitatea Craiova – Rapid București: „Se vor bate pentru un loc în cupele europene. Nu au câștigat în play-off până acum”

Ionuț Rada a făcut primii pași în direcția fotbalului în Bănie, iar următoarea formație din cariera sa după experiența la Craiova a fost Rapid București. Acesta a ajuns cu giuleștenii până în sferturile de finală ale Europa League în sezonul 2005-2006, unde au fost eliminați de FCSB.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist care a trecut atât prin Bănie, cât și la Rapid a declarat că derby-ul de pe stadionul „Ion Oblemenco” este de totul sau nimic. Ambele formații își doresc să își asigure prezența în preliminariile Conference League, iar un rezultat de egalitate nu ar avantaja nicio echipă.

„Se întâlnesc două echipe cu probleme, la modul că Rapid nu a câștigat în acest play-off, la fel și Craiova. Au avut rezultate oscilante și este clar că Craiova trebuie să câștige pentru a prinde cupele europene. Este un sezon ratat pentru Craiova dacă nu va prinde cupele europene.

ADVERTISEMENT

Rapid și Craiova se vor bate clar pentru un loc de cupele europene, este clar că CFR Cluj, FCSB și Farul au rămas în lupta pentru titlu. La începutul play-off-ului mă gândeam că Rapid și Craiova pot intra în această luptă, dar mi-am dat seama că au șanse mici să se bată la campionat, le rămâne un loc pentru cupele europene.

Sepsi este echipa care va arbitra aceste lucruri. Sepsi este o echipă care poate să pună probleme lui CFR Cluj, FCSB,  față de alte ediții din play-off în care se califica și nu reușeam mai nimic. O să poată să mai facă astfel de rezultate, așa cum a fost cu Rapid”, a spus Ionuț Rada.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova s-a descurcat excelent în fața granzilor din SuperLiga, însă a greșit de multe ori cu formațiile din spatele lor din clasament. Ionuț Rada a declarat că fotbaliștii oltenilor trebuie să păstreze aceași atitudine împotriva oricărei echipe pentru îndeplinirea obiectivelor.

„Am văzut și din campionatul trecut că la Craiova nu aveau probleme când jucau împotriva CFR sau FCSB, avea probleme când trebuia să câștige ce trebuia să câștige. Meciurile cu echipele ușoare, când toată lumea se așteaptă să câștige cele trei puncte, iar acolo au întâmpinat probleme.

ADVERTISEMENT

Probabil linia pe care trebuie să și-o mențină o echipă mare prin jucătorii din lot nu au reușit și nici campionatul ăsta nu au reușit. Au fost foarte mari oscilații în felul în care joacă și rezultate, atunci este foarte greu să creezi fantezia unei echipe mari, cu jucători să personalitate. Neavând acest echilibru te aștept ca după un joc foarte bun să vină unul mai slab”, a spus fostul fundaș.

Ionuț Rada: „Înainte știu că nu erau programate meciuri de Paște. Nu prea sunt de acord cu asta”

Jucătorii „alb-albaștrilor” vor avea puțin timp de petrecut împreună cu familia în jurul Paștelui, deoarece derby-ul cu Rapid București este programat duminică. Ionuț Rada ar prefera să se găsească alte opțiuni în apropierea sărbătorilor.

„Este clar că înainte știu că nu erau programate meciuri de Paște, erau programate în zile de vineri sau sămbătă ultimul meci și se juca miercuri imediat după Paște. Duminica se lăsa liber sau veneam la antrenament pentru o mică mișcare.

Nu prea sunt de acord cu acest aspect (n.r. programarea meciurilor de Paște). Cred că s-ar fi găsit o modalitate ca înainte să joace de la ora 11, oricum duminica nu știu cât o să se uite lumea, dar cred că puteau să se găsească soluții. Cred că s-ar putea să se încerce și acest format și pentru cei care vor să vină la stadion, la ora 21:00 este fie frig sau nu au cu ce să ajungă acasă”, a spus Ionuț Rada.

Ionuț Rada a ales între Universitatea și Rapid: „Nu se va schimba niciodată, întotdeauna voi fi fanul Craiovei”

Ionuț Rada a debutat în SuperLiga în Bănie și rămâne fanul formațiilor din Craiova, indiferent de adversarul pe care îl au în campionat. Acesta a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că dragostea pentru orașul său natal nu se va schimba.

„Întotdeauna o să aleg Craiova, indiferent cu ce fostă echipă la care am jucat va fi. Când joacă alte echipe precum Rapid cu CFR Cluj sau Rapid – FCSB este mai greu, dar voi alege de fiecare dată Craiova și nu se va schimba niciodată, indiferent de care dintre formațiile din Craiova. Asta nu se va schimba niciodată, întotdeauna voi fi fanul Craiovei.

Am avut șansa să trăiesc meciurile acestea din postura de jucător al unei singure echipe, nefiind situația actuală cu discuțiile acestea care nu se termină. Simțeai că tot orașul vibrează, simțeai că tot orașul se pregătește și era frumos, simțeai o presiune care te încărca cu adrenalină și îți doreai să înceapă cât mai repede meciul”, a spus fostul stoper.

Acesta a povestit cum era starea de spirit în Bănie înaintea derby-urilor cu Rapid București. Acesta a declarat că simțea o presiune în jurul său, însă îl motiva să intre cât mai repede în teren și speră ca acest lucru să nu se schimbe la publicul din zonă.

„Lumea venea în număr mare la stadion cu câteva ore înainte, era într-adevăr o atmosferă frumosă. Sper ca oamenii să nu își piardă această pasiune pentru fotbal și mai ales pentru cum trăiește Craiova fotbalul, indiferent de tabără”, a spus fostul fotbalist.

Ionuț Rada știe ce îi lipsește Universității Craiova: „Trebuie să ai jucători care să își asume responsabilitatea”

Fostul stoper a pus sub „lupa” sa evoluțiile din defensiva „alb-albaștrilor” și a găsit piesa lipsă din angrenajul Universității Craiova. Ionuț Rada este convins că oltenii au nevoie de jucători care își asumă responsabilitatea în teren și știu când să întrerupă jocul adversarilor.

„La Craiova am văzut probleme în apărare și la mijlocul terenului. Sunt probleme cu care se confruntă din anii trecuți, mai ales în momentul în care pierd mingea sau revin greu în apărare. Cum s-a întâmplat cu Farul când oarecum aveai controlul, dar a venit Enes Sali cu acea acțiune individuală.

Într-un meci de genul acesta trebuie să ai jucători care să își asume responsabilitatea de a face un fault sau să își asume responsabilitatea înaintea de a ajunge într-o situație în care nu ai ce să faci. Craiova are nevoie de jucători care să își asume anumite situații, faulturi pe care să le faci înainte să ajungi acolo.

Rapid trebuie să își găsească echilibrul între meciurile de acasă și cele din deplasare. Cred că și-au dat seama că anumiți jucători nu au confirmat și au văzut supărarea președintelui de la Rapid, este clar că sunt alte așteptări. De altă parte știu că încă nu este lotul cu care pot să se bată la ceva important, a fost un an de tranziție”, a spus Ionuț Rada.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,90 este cota pentru ”ambele echipe înscriu” la Universitatea Craiova – Rapid

ADVERTISEMENT