Sport

Ionuț Rada, analiză dură după calificarea cu emoții a CFR-ului în Liga Campionilor: ”Nu mai există solidaritate”

Fostul campion cu CFR, Ionuț Rada a identificat cele mai mari probleme ale CFR-ului în returul cu Borac Banja Luka, din Liga Campionilor.
14.07.2021 | 00:32
Ionut Rada analiza dura dupa calificarea cu emotii a CFRului in Liga Campionilor Nu mai exista solidaritate
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a evitat o mare rușine. Alex Chipciu a marcat golul calificării CFR-ului în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, în minutul 118.

Borac Banja Luka a egalat scorul general în timpul regulamentar de joc și doar decizia UEFA de a elimina regula golului marcat în deplasare a făcut ca România să aibă în continuare o reprezentantă în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Ionuț Rada: ”Au fost jucători care au lăsat prea repede capul jos”

Fost internațional al României și campion cu CFR Cluj, Ionuț Rada a analizat la sânge evoluția campioanei Ligii 1 în returul cu Borac Banja Luka.

Concluziile lui Rada arată o situație confuză în rândul jucătorilor CFR-ului. Fostul apărător al Rapidului și al Stelei crede că în acest moment CFR nu este o echipă unită.

ADVERTISEMENT

”E bine că CFR s-a calificat, bine că nu s-a repetat o rușine, cum s-a mai întâmplat. Așteptările sunt mari la CFR, mai ales după venirea lui Marius Șumudică, ambițiile lui sunt acelea de a duce echipa în grupele Europa League.

Partea pozitivă e că se merge mai departe, dar sunt multe lucruri pe care Șumudică trebuie să le implementeze mai bine. Zona centrală, mijlocul și fundași nu stau bine deloc, nu au meciuri împreună, vin după pierderea unui trofeu (Supercupa României – n.r.), a fost presiune.

ADVERTISEMENT

La CFR nu mai există solidaritate, au fost jucători care prea repede au lăsat capul jos și fotbalul de pedepsește în astfel de momente. Sunt două rezultate din care trebuie să învețe repede, și Șumudică, și jucătorii”, a concluzionat Ionuț Rada.

Unde a greșit CFR în returul cu Borac

Ionuț Rada a fost unul dintre apărătorii pe care orice antrenor a pus bază, indiferent că a îmbrăcat tricoul CFR-ului, Rapidului sau al Stelei.

ADVERTISEMENT

Deși nu este atras de o carieră în antrenorat, Rada a punctat greșelile pe care le-a observat în jocul feroviarilor, în returul de la Banja Luka.

”Am văzut un CFR care a încercat să construiască cu o echipă împinsă, pe benzi. Bosniacii au stat foarte bine, iar CFR nu a reacționat deloc bine. Deac, Păun au nevoie de spații, dar este și periculos să le dai spații, pentru că dacă se pierde mingea expui echipa.

Sunt mulți jucători neintegrați, mulți jucători care încă nu și-au intrat în ritm și se poate ajunge la astfel de situații, e început de sezon. Încă nu există relații de joc. Doar Deac și Camora au fost constanți în ultimele sezoane.

Au plecat jucători importanți și durează până se refac relațiile de joc. Sunt jucători care trebuie reintegrați în echipă”, a comentat Ionuț Rada.

ADVERTISEMENT