Sport

Ionuț Radu își poate lua adio de la Euro 2024. Decizia luată de managerul lui Bournemouth

Ionuț Radu era în urmă cu câțiva ani titular incontestabil în poarta naționalei României, însă acum are șanse să rateze Euro 2024 din cauza situației de la echipa de club.
12.12.2023 | 09:34
Ionut Radu isi poate lua adio de la Euro 2024 Decizia luata de managerul lui Bournemouth
Ionuț Radu își poate lua adio de la Euro 2024. Decizia luată de managerul lui Bournemouth
ADVERTISEMENT

Asta, pentru că cei de la Bournemouth au decis să-l retrogradeze pe portar pe poziția a 3-a pe acest post, astfel că sunt șanse mari să nu mai joace niciun meci până la fine de sezon. În condițiile în care Anghel Iordănescu și-a sfătuit fiul în direct la FANATIK SUPERLIGA să nu mai cheme la EURO jucători care nu sunt titulari, soarta lui Radu pare pecetluită.

Ionuț Radu își poate lua adio de la Euro 2024

Ionuț Radu a evoluat de cinci ori pentru britanici, de două ori în Premier League și de trei ori în Cupa Ligii în acest sezon, însă managerul Andoni Iraola a decis ca Mark Travers să fie prima rezervă a lui Neto. În aceste condiții, Ionuț Radu nu prea mai are șanse să joace pentru Bournemouth și, cel mai probabil, va pierde locul său la Euro 2024, conform GSP.ro.

ADVERTISEMENT

De altfel, antrenorul Edi Iordănescu anunța că va judeca foarte aspru evoluția tuturor fotbaliștilor înainte de a definitiva un lot pentru Euro, lucru susținut și de fostul selecționer Anghel Iordănescu. În direct la FANATIK SUPERLIGA, Iordănescu senior își avertiza fiul să nu facă eroarea pe care a făcut-o și Anghel Iordănescu în tinerețe, anume să cheme jucători la națională care nu sunt titulari la echipele de club.

Mai mult, inclusiv nume ca Ianis Hagi nu ar mai fi sigure de convocare, dacă nu vor impresiona la echipele de care aparțin. ”Jucătorul trebuie să-și demonstreze valoarea, nu să i-o declare un patron sau conducător. Trebuie să demonstreze că merită să fie la echipa națională. Dacă nu joci la echipa de club, stai acasă! Mi-aș permite să spun ceva, dar nu mai spun, că intru în conflict cu selecționerul. Îi zic doar să nu facă eroarea pe care am făcut-o eu la Euro.

ADVERTISEMENT

Dacă nu joci, stai acasă! Nu poți să joci la Euro în condițiile astea. Fotbalul nostru suferă din punct de vedere fizic, al angajamentului, fotbalul nostru mai suferă prin ritmul de joc, prin viteza de joc. Eu sper că și Ianis Hagi și Rațiu și Răzvan Marin și Pușcaș vor juca și își vor ridica nivelul de joc, de exprimare și vor convinge la echipele lor de club antrenorii pe care-i au”, declara Anghel Iordănescu la FANATIK SUPERLIGA.

Ionuț Radu are toate șansele să rateze Euro 2024

Timpul se scurge rapid și trebuie să fim mai pragmatici ca niciodată. Dacă până acum deciziile au fost luate cu mintea și foarte puțin cu sufletul, de astăzi ele vor fi luate exclusiv cu mintea, pentru că, dacă nu vom fi extrem de competitivi la acest turneu final și pregătiți din toate punctele de vedere, ne va fi foarte greu să ne îndeplinim obiectivul pe care ni l-am propus în primă fază, ieșirea din grupe”, declara Edi Iordănescu la FRF.tv.

ADVERTISEMENT

Conform GSP.ro, Ionuț Radu a fost împrumutat de Inter Milano la Bournemouth știind că va fi rezerva titularului Neto. Cu toate acestea, din postura de portar secund, ar fi prins câteva meciuri și, dacă Neto s-ar fi accidentat sau ar fi fost suspendat, Ionuț Radu ar fi devenit prima opțiune pentru poarta britanicilor. În acest moment, acest scenariu nu mai e valabil, pentru că Ionuț Radu a fost trecut pe linie moartă.

Inițial, după ce a ajuns în Premier League, Ionuț Radu bifase mai multe meciuri din Cupa Ligii, mai exact un 3-2 cu Swansea pe 29 august și 2-0 cu Stoke City pe 27 septembrie, după care a profitat de accidentarea lui Neto și a apărat de mai multe ori în Premier League. Din păcate a bifat un 1-6 cu Manchester City și un 1-6 cu Liverpool, astfel că fanii și antrenorii nu au fost tocmai impresionați.

ADVERTISEMENT

Semnul cel mai mare că antrenorul Andoni Iraola a fost nemulțumit de prestațiile lui Radu a fost rechemarea la echipă a împrumutatului Mark Travers, revenit așadar de la Stoke City. În aceste condiții, remarcă specialiștii, Ionuț Radu are șanse aproape nule să mai apere în acest sezon la Bournemouth, fie și în competiții de mâna a doua.

ADVERTISEMENT