Fotbal intern

Ionuţ Stroe, ministrul Sportului, anunţ ferm după focarul de COVID-19 din Liga 1. “LPF şi FRF trebuie să ancheteze”

22.07.2020 | 13:11
Ionut Stroe ministrul Sportului anunt ferm dupa focarul de COVID19 din Liga 1 LPF si FRF trebuie sa ancheteze
ADVERTISEMENT

Casa Pariurilor Liga 1 ar trebui să îşi schimbe urgent numele în Liga 1 COVID 19, după explozia de îmbolnăviri care a lovit fără cruţare două cluburi, unul din play-off şi altul din play-out.

Campioana ultimelor două ediţii, CFR Cluj, şi Dinamo sunt cele două cluburi peste care a căzut năpasta cu virusul şi numărul uriaş de persoane infectate pune un serios semn de întrebare asupra posibilităţii de a mai putea desfăşura, fie şi cu amânări, ultimele două meciuri din play-off şi respectiv patru din play-out, plus cele trei meciuri amânate!

ADVERTISEMENT

Ministrul Sportului, Ionuţ Stroe, este extrem de iritat de pasivitatea LPF şi FRF faţă de problema apărută, susţinând că situaţia epidemiologică trebuia gestionată cu multă atenţie şi responsabilitate de reprezentanţii celor două foruri conducătoare ale fotbalului românesc, LPF doar la nivel de primă divizie.

Ionuţ Stroe cere măsuri urgente din partea LPF şi FRF

Ionuţ Stroe îşi doreşte ca sezonul să poată fi totuşi dus la bun sfârşit şi să nu ajungă la situaţia în care campionatul să fie îngheţat, iar titlul şi retrogradarea să fie decise pe baza mediei punctelor.

ADVERTISEMENT

Conducătorul sportului românesc la acest moment cere celor două organisme mai multă fermitate, să deschidă urgent anchete, pentru a vedea care au fost abaterile comise de cele două echipe în privinţa respectării normelor de prevenţie sanitară şi să dicteze sancţiuni împotriva celor vinovaţi.

Cere deschiderea urgentă de anchete la cluburi

El a vorbit la Digi 24 despre aceste obligaţii care revin LPF şi FRF, pentru ca sezonul să poată fi încheiat pe teren şi nu prin decizii luate în şedinţe.

ADVERTISEMENT

„Până acum am fost avocatul Ligii 1, dar trebuie să acționăm foarte ferm! Îmi pare foarte rău să o spun, dar LPF și FRF trebuie să dispună urgent anchete, care să corecteze aceste comportamente, să sancționeze și să corecteze aceste comportamente. Asta dacă vor să încheie competiția.

Nu se respectă distanţarea şi izolarea

Mă așteptam ca echipele care au probleme generate de COVID-19 să recurgă la prima posibilitate prevăzută în ordinul de ministru, acel cantonament cu izolare. Acela îți asigură protejarea jucătorilor și a staff-ului tehnic.

ADVERTISEMENT

Unele cluburi se întrec în testări. S-ar putea să avem mai multe teste COVID-19 decât meciuri! Ceea ce este ineficient. Cele mai bune măsuri sunt distanțarea, protejarea, izolarea

Dinamo are un număr record de cazuri

La Dinamo numărul cazurilor de infestare a ajuns la incredibila cifră de 23, incluzând aici nu doar jucătorii de la prima echipă, dar şi de la formaţia de tineret, precum şi membri din stafful medical sau administrativ.

La CFR Cluj numărul celor depistaţi pozitiv, din rândul jucătorilor, staffului administrativ sau tehnic este de 10, după ce însuşi antrenorul Dan Petrescu este ultimul intrat pe această listă.

ADVERTISEMENT