Sport

Fotbalistul care e istorie la Universitatea Craiova. Mijlocașul n-a mai prins lotul oltenilor de patru luni

Ionuț Vînă a intrat într-un con de umbră la Universitatea Craiova. Fostul mijlocaș de la FCSB nu a mai prins lotul oltenilor în ultimele patru luni.
08.03.2023 | 07:00
Fotbalistul care e istorie la Universitatea Craiova Mijlocasul na mai prins lotul oltenilor de patru luni
Fotbalistul care e istorie la Universitatea Craiova. Mijlocașul n-a mai prins lotul oltenilor de patru luni. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ionuț Vînă traversează unul dintre cele mai dificile momente din cariera sa la Universitatea Craiova, formație cu care se află într-un litigiu de milioane de euro. Mijlocașul transferat de la FCSB în 2021 a prins puține minute în tricoul alb-albaștrilor în acest sezon din SuperLiga, iar în ultimele patru luni nu a fost nici măcar în lotul oltenilor la partidele din campionat.

Ionuț Vînă, tras pe linie moartă la Universitatea Craiova. Mijlocașul transferat de la FCSB nu a mai prins lotul oltenilor de patru luni

Universitatea Craiova este în lupta pentru podiumul din SuperLiga, iar oltenii speră să termine sezonul 2022-2023 pe un loc de cupe europene. Eugen Neagoe are un lot „stufos” la dispoziție, motiv pentru care „Geană” nu s-a bazat pe anumiți jucători la partidele din campionat.

ADVERTISEMENT

În ultimele patru luni, Ionuț Vînă a devenit o absență constantă din lotul alb-albaștrilor. Mijlocașul transferat de la FCSB a traversat momente grele încă de la începutul acestui sezon, atunci când a fost exclus de Laszlo Balint de la antrenamentele juveților.

Jucătorul crescut de Gică Hagi a lipsit din lotul alb-albaștrilor pentru aproximativ două săptămâni, însă Mirel Rădoi s-a hotărât să îi acorde a doua șansă. Sub comanda fostului selecționer a bifat patru prezențe în tricoul Universității Craiova, două dintre acestea fiind din postura de titular.

ADVERTISEMENT

Ultimele minute bifate de Ionuț Vînă la formația din Bănie în campionat au fost în luna septembrie în derby-ul CFR Cluj – Universitatea Craiova, scor 2-0. Acesta a mai fost folosit în Cupa României Betano cu CS Ocna Mureș, apoi a urmat o perioadă fără nicio prezență în tricoul alb-albaștrilor.

Mirel Rădoi l-a inclus în lotul alb-albaștrilor pentru confruntările din campionat cu FCSB, UTA Arad și Sepsi din 2022, însă nu a fost utilizat. De altfel, deplasarea de la Sfântu Gheorghe a fost ultima prezență pe banca de rezerve a Universității Craiova din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Ionuț Vînă nu a primit altă șansă la Universitatea Craiova. Mijlocașul crescut de Gică Hagi, fără prezențe în lotul oltenilor

Pentru Ionuț Vînă a urmat excluderea din lotul Universității Craiova pentru a doua oară în acest sezon din SuperLiga. Acesta a revenit la antrenamentele juveților după o perioadă de timp, însă nu a fost pe banca de rezerve în ultimele patru luni.

Ionuț Vînă și Sergiu Hanca sunt implicați într-un litigiu de 7,5 milioane de euro cu Universitatea Craiova, după excluderea din lotul alb-albaștrilor. Situația fotbalistului transferat din Polonia în vara anului trecut este însă alta la formația din Bănie, deoarece internaționalul român a prins minute în tricoul formației din Bănie și după litigiu.

ADVERTISEMENT

Site-ul nostru a anunțat în exclusivitate că Ionuț Vînă a fost pe lista neagră a lui Eugen Neagoe din această iarnă. Într-o intervenție telefonică la FANATIK SUPERLIGA, Mihai Rotaru a avut acuze dure la avocata care îi reprezintă pe jucători.

„Noi am crezut că avocata lor e escroacă și îi ațâță ca să zic așa. Dar nu e adevărat. Cred că e vorba de incompetență mare. În momentul în care vii și spui ‘100% vei câștiga la TAS’, te uiți și zici e nebună, ce gândește? Mi-am dat seama că e vorba de incompetență și nu de vreo escrocherie la mijloc”, a spus Mihai Rotaru.

Suporterii Universității Craiova nu l-au iertat pe Ionuț Vînă nici de ziua lui: „Să facă cinste din banii pe care i-ar vrea”

Ionuț Vînă a fost ironizat de suporterii Universității Craiova, chiar și de ziua sa de naștere. Fanii alb-albaștrilor nu au uitat de litigiul de milioane de euro cu formația din Bănie și i-au lansat mai multe „urări” în rubrica de comentarii.

„Ioane, să fii sănătos și să-ți dea Dumnezeu inspirație pentru reconversia profesională! Ești cel mai bine plătit spectator de pe Oblemenco, dar trebuie să te gândești la viitor. Ioane, se termină contractul, trebuie să ai și tu o meserie. Ochii pe carte, mai ai timp, ești tânăr, poți rămâne și în domeniu, stai pe lângă oamenii care îngrijesc gazonul.

 La mulți ani, dar în diviziile inferioare. Aici au jucat oameni cu bun-simț, dar tu ai rămas la vârsta asta, încă cu mare speranță. Să facă cinste din banii pe care i-ar vrea el, chipurile fotbalist. Nu are mândrie în el, să își câștige pâinea cinstit”, au fost mesajele suporterilor pentru Ionuț Vînă.

  • 5 prezențe a adunat în tricoul alb-albaștrilor în acest sezon din SuperLiga
  • 28 de ani are Ionuț Vînă
  • 250.000 de euro este cota fotbalistului crescut de Gică Hagi

  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,65 este cota pentru „1 solist” la meciul Universitatea Craiova – UTA Arad

ADVERTISEMENT