Sport

Iosif Rotariu, sfat pentru Mirel Rădoi. ”Deian Sorescu trebuie să joace pe un singur post, nu să fie plimbat pe tot terenul”

Golgheterul lui Dinamo, Deian Sorescu, a devenit om de bază în naționala lui Mirel Rădoi, dar randamentul lui este afectat de desele schimbări de post pe care evoluează fotbalistul, crede fostul internațional Iosif Rotariu.
08.09.2021 | 12:27
Iosif Rotariu sfat pentru Mirel Radoi Deian Sorescu trebuie sa joace pe un singur post nu sa fie plimbat pe tot terenul
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României a obținut maximum din cele două jocuri oficiale din această toamnă, în campania de calificare la Cupa Mondială de anul viitor, iar unul dintre cei mai buni jucători a fost golgheterul lui Dinamo, Deian Sorescu.

Fotbalist polivalent, Sorescu este folosit atât la echipa de club, cât și la națională, pe posturile deficitare, neavând o poziție fixă în teren, iar acest lucru îi scade randamentul, în opinia lui Iosif Rotariu.

ADVERTISEMENT

Iosif Rotariu: ”Nu știi ce randament are”

Deian Sorescu a împlinit de curând 24 de ani și traversează cel mai bun moment al carierei. Este golgheter la echipa de club și a devenit om de bază și în echipa națională.

De meserie mijlocaș, dinamovistul poate evolua pe mai multe posturi. Nu de puține ori a fost folosit fundaș lateral, sau chiar atacant. În victoria României de la Reykjavik, selecționerul Mirel Rădoi la titularizat în banda stângă, deși la Dinamo a folosit pe dreapta.

ADVERTISEMENT

Totuși, Sorescu a fost cel mai periculos om al naționalei în prima repriză și n-a rămas țintuit pe postul său. A avut șanse de a marca și n-a lipsit mult să o facă.

În disputa cu Liechtenstein a intrat în locul lui Ianis Hagi și și-a făcut încă o dată simțită prezența în teren. Totuși, desele schimbări a poziției din teren îi afectează randamentul, iar fostul internațional Iosif Rotariu crede că fotbalistul ar trebui să aibă o poziție clară în sistemul tactic, și la Dinamo, și la națională.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să își definitiveze postul. Când joci atâtea posturi la echipa de club, când vii la echipa națională unde joci? Nu știi ce randament are. A traversat tot terenul în diagonală, de la dreaptă până la stânga”, a declarat Rotariu, la Pro X.

Ofertat din toate părțile, Sorescu a rămas la Dinamo

Deian Sorescu a crescut în Banat și a evoluat și pentru ACS și pentru ASU Timișoara. În 2018 a fost achiziționat de Dinamo la cererea antrenorului Florin Bratu și a debutat cu gol pentru trupa din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a fost curtat intens în această vară, clubul Dinamo primind mai multe oferte din campionate importante, Polinia și Turcia.

1,3 milioane de euro erau dispuși să plătească cei de la Cracovia pentru a-și asigura serviciile internaționalului român.

Chiar și rivala istorică a ”câinilor”, FCSB a făcut o ofertă pentru golgheterul Ligii 1. 700.000 de euro au oferit oficialii roș-albaștrii pentru omul momentului de la Dinamo, dar oferta a fost refuzată.

1,4 milioane de euro este cota lui Deian Sorescu, conform site-ului de specialitate transfermarkt


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,13 este cota pentru „2 solist” la meciul Macedonia de Nord – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT