News

Ipoteza poliţiei în cazul decesului lui Andrei, elevul mort în excusia de la Viena. Familia copilului de 12 ani face acuzaţii grave

Familia lui Andrei, elevul din Pucioasa mort în Austria, în timpul unei excursii cu şcoala, face acuzaţii grave. Rudele sunt convinse că tragedia putea fi evitată.
03.12.2023 | 10:18
Ipoteza politiei in cazul decesului lui Andrei elevul mort in excusia de la Viena Familia copilului de 12 ani face acuzatii grave
Andrei şi hotelul din Austria de pe terasa căruia a căzut Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Una dintre veştile tragice ale începutului de lună a fost aceea că Andrei, un elev de 12 ani plecat împreună cu clasa în excursie în Austria, pentru a vizita Târgul de Crăciun din Viena, a fost găsit mort vineri dimineaţa în faţa hotelului unde era cazat cu colegii.

Andrei a căzut de la o înălţime de 15 metri

Prima ipoteză a poliţiştilor este că băiatul s-ar fi dezechilibrat şi a căzut de la o înălţime de 15 metri, dar familia tot nu îşi revine din şoc şi acuză faptul că elevii au fost lăsaţi nesupravegheaţi.

ADVERTISEMENT

“Tatăl meu a ajuns la două noaptea acolo, încă nu are un răspuns cert. A fost un copil foarte bucuros, care iubea viaţa, nu există aşa ceva. A crescut într-un mediu frumos. Un copil exemplu.

A fost nesupravegheat. Un copil de 12 la etajul patru cu alţi copii de vârsta lui, nesupravegheaţi în cameră. Mai mult de atât ce pot să zic”, a declarat sora lui Andrei, pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Totodată, aceasta acuză că autorităţile nu i-au informat mai repede despre tragedie, ajungându-se la situaţia în care familia lui Andrei a aflat vestea de la alţi cetăţeni din Pucioasa, localitatea dâmboviţeană unde îşi are domiciliul.

“Am aflat vestea de la persoanele din oraş. Au aflat înaintea noastră. Am aflat la ora 11 după-amiaza, ora României. S-a dus cineva la tatăl meu la firmă şi l-a întrebat dacă ştie de cel mic că a căzut de la etaj. Tatăl meu a zis că glumeşte”, a mai povestit ea.

ADVERTISEMENT

Prietenii spun că Andrei era pasionat de parkour, iar în noaptea fatidică a escaladat fereastra camerei unde era cazat, a păşit pe o terasă cu rol decorativ şi fără balustradă, iar când a încercat să se agaţe de partea superioară s-a dezechilibrat şi a căzut în gol, direct pe astfalt.

De altfel, poliţia austriacă are ca principală ipoteză o provocare riscantă între adolescenţi. “Un oaspete de la hotel a încercat să-l resusciteze. Imediat au ajuns medicii de pe ambulanţă şi au continuat manevrele. În ciuda eforturilor, băiatul de 12 ani nu a putut fi salvat”, a declarat un purtător de cuvânt.

ADVERTISEMENT

Tragedia s-a petrecut la Wiener Neudorf, la 15 km de Viena. Grupul de 30 de copii, însoţit de doi profesori, se afla de miercuri în Austria, reîntoarcerea în România fiind programată pentru ziua de duminică, 3 decembrie.

ADVERTISEMENT