News

Trei elevi şi trei profesori, morţi într-un teribil accident rutier. Autobuzul în care se aflau a fost mistuit de flăcări

Un accident înfiorător s-a produs în statul american Ohio, unde un camion a intrat cu viteză în spatele unui autobuz şcolar.
15.11.2023 | 12:25
Trei elevi si trei profesori morti intrun teribil accident rutier Autobuzul in care se aflau a fost mistuit de flacari
Imagine de la accidentul din Ohio Foto: captură video
ADVERTISEMENT

Cel puțin șase persoane, dintre care trei elevii, au murit într-un accident rutier teribil petrecut pe o autostradă din statul american Ohio, un camion izbindu-se de un autobuz școlar. Presa locală relatează că 18 pasageri au fost răniți în accident.

Elevii şi profesorii mergeau la o conferinţă în Columbus

Un total de cinci vehicule au fost implicate în accidentul care a avut loc pe Interstate 70 West, în Comitatul Licking, cu puțin timp înainte de ora 9 dimineaţa.

ADVERTISEMENT

Trei dintre morți erau elevi ai școlii locale din orașul Zoarville, iar trei erau profesori care se deplasau într-un alt vehicul. Călătoreau cu toții împreună la conferința consiliului școlar din Ohio, organizată în oraşul Columbus, iar în autobuz se afla trupa școlii care era programată să cânte la această conferință.

Autorităţile au făcut publice numele elevilor care au murit: John Mosley (18 ani), Jeffrey Worrell (18 ani) și Caitlin Owens (15 ani), în timp ce profesorii morți sunt Dave Kennatt (56 ani), Shannon Wigfield (45 ani) și Christy Gaynot (39 ani).

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs când camionul a lovit din spate autobuzul școlar, în urma căruia vehiculul în care se aflau elevii a luat foc. Se crede că 15 din cele 18 persoane rănite sunt minori şi există temeri că în rândul acestora există unii răniţi foarte grav.

Imaginile de la fața locului arată autobuzul școlar complet cuprins de flăcări. La locul accidentului pot fi văzuţi nori groși de fum, precum și mai multe mașini de pompieri.

ADVERTISEMENT

 “Acesta este cel mai rău coșmar, ca un autobuz plin de copii să fie implicat într-un accident, cel mai rău coșmar pentru familii sau pentru o școală”, a spus guvernatorul statului Ohio, Mike DeWine.

Președintele Comitetului Național pentru Siguranța Transporturilor, Jennifer Homendy, a declarat într-o conferință de presă că în spatele autobuzului se afla un SUV care îi transporta pe profesorii care călătoreau cu grupul din autobuz.

ADVERTISEMENT

La un moment dat vehiculele au ajuns să meargă foarte încet din cauza traficului, iar campionul ar fi intrat cu viteză în spatele coloanei, a mai spus Homendy, însă, în prezent, există informații contradictorii cu privire la succesiunea evenimentelor.

Superintendentul școlilor locale din Tuscarawas Valley, Derek Varansky, a declarat că un total de 54 de studenți și însoțitori se aflau în autobuz. Pe lângă elevii de liceu, în vehicul se mai aflau părinți și profesori.

ADVERTISEMENT