News

Ipoteză șoc în cazul crimei cu bombă de la Arad. Cine l-ar fi ucis pe omul de afaceri Ioan Crișan

O nouă ipoteză de lucru a atras atenția anchetatorilor din cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Ioan Crișan, ucis de un șef din mafia rusă
21.11.2023 | 21:55
Ipoteza soc in cazul crimei cu bomba de la Arad Cine lar fi ucis pe omul de afaceri Ioan Crisan
Anchetatorii au o nouă ipoteză în cazul asasinării Lui Ioan Crișan Sursa foto: Aradon
ADVERTISEMENT

Potrivit noului scenariu luat în calcul, mafia rusă din republica Moldova s-ar fi răzbunat pe Ioan Crișan, după ce acesta, în complicitate cu presupuși polițiști corupți, ar fi furat de la traficanții de tutun.

Ipoteză șoc în cazul crimei cu bombă de la Arad

Ioan Crișan a fost ucis pe 29 mai 2021 când a explodat o bombă montată sub mașina sa de persoane încă neidentificate. Potrivit noii ipoteze de lucru, omul de afaceri arădean ar fi furat de la mafia tutunului un camion plin cu țigări de contrabandă.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse judiciare, citate de Gândul, la doi ani și jumătate de la asasinat, anchetatorii ar fi avansat o nouă ipoteză de lucru. Este vorba despre o presupusă operațiune a mafiei ruse pe teritoriul României.

Ioan Crișan ar fi făcut afaceri cu un lider al mafiei ruse de origine basarabeană, cunoscut ca traficant de țigări la nivel înalt, mai spun sursele judiciare citate.

ADVERTISEMENT

Basarabeanul, membru al mafiei ruse cu drepturi depline, i-ar fi trimis lui Ioan Crișan mai multe transporturi de țigări, pentru care afaceristul nu ar fi plătit la timp, acumulând o datorie între două și trei milioane de euro.

Cu puțină vreme înainte să fie asasinat, Crișan ar fi primit un ultimatum din partea basarabeanului aflat în penitenciar la acea vreme, Acesta i-ar fi spus că organizația, care funcționează ca o adevărată familie, are nevoie de bani.

ADVERTISEMENT

Într-o încercare de a face rost de bani, afaceristul arădean i-ar fi propus să-i trimită un nou transport de tutun, iar, după ce marfa ar fi vândută, ar putea acoperi o parte din banii datorați cu profitul obținut.

Basarabeanul a acceptat târgul, însă mașina cu țigări ar fi fost deturnată de polițiști presupus corupți și dusă chiar în curtea lui Crișan. În urma acestui fapt, mafiotul ar fi presupus că Ioan Crișan lucrează împreună cu polițiștii, cu care s-ar fi înțeles să-l înșele.

ADVERTISEMENT

A fost motivul pentru care basarabeanul ar fi decis ca Ioan Crișan să primească o pedeapsă care să-l facă un exemplu pentru oricine ar mai încerca să-l tragă pe sfoară.

ADVERTISEMENT
Tags: