News

ÎPS Teodosie anunță cine este în spatele conflictelor din Ucraina și Israel: ”De acolo este războiul”

ÎPS Teodosie a găsit vinovatul pentru războaiele din întreaga lume, în special pentru bătăliile grele care se dau în Ucraina și Israel.
15.10.2023 | 15:27
IPS Teodosie anunta cine este in spatele conflictelor din Ucraina si Israel De acolo este razboiul
ÎPS Teodosie anunță cine este în spatele conflictelor din Ucraina și Israel. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Tomisului se miră cum războaiele pornesc ”din senin, din dorința de răzbunare a unor oameni însetați de sânge”. Asta, pentru că există un mare vinovat pentru tot ce se întâmplă rău în lume, anume ”Necuratul”. Așadar, oamenii ar trebui să se roage, indiferent de neam sau credință.

ÎPS Teodosie anunță cine este în spatele conflictelor din Ucraina și Israel

Așadar, Dumnezeu poate să salveze omenirea, dacă lumea s-ar ruga, crede ÎPS Teodosie, într-un îndemn medieval. “Războiul este ceva ce poate fi mai urât, mai negru, de nedorit. Uneori porneşte câte un război, parcă din senin, din dorinţa de răzbunare a unor oameni însetaţi de sânge, conform Știrile PRO TV.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne rugăm ca toţi cei care doresc răzbunări sau să facă măcel fără o raţiune să primească raze de lumină că numai Dumnezeu ne poate ajuta în aceste situaţii grele. Toate alianţele nu se pot face într-o clipă, într-o clipă doar Dumnezeu ne poate ajuta.

De aceea, ne vom ruga intens şi eu voi sta în genunchi şi la noapte şi voi face rugăciuni de pace şi iată nădăjduim că Dumnezeu nu ne va lăsa. Ne rugăm pentru toţi oameni, de toate neamurile şi de toate credinţele pentru că aproape nostru este orice om.

ADVERTISEMENT

Astfel, viaţa fiecăruia dintre semenii noştri trebuie să o protejăm”, a explicat ÎPS Teodosie. Paradoxal, deși condamnă războiul, ÎPS Teodosie crede că sunt și războaie mai acceptabile, cum ar fi cele ”de apărare a gliei, credinței și neamului”.

”Iată sunt războaie neaşteptate pentru că cel viclean caută să învrăjbească oamenii. De acolo este cauza războiului, de la cel viclean. De aceea, noi rugăm pe Dumnezeu să îl învingă pe cel viclean şi să oprească războiul.

ADVERTISEMENT

Voi avea la noapte şi moliftele Sfântului Vasile şi rugăciuni pentru pace ca Dumnezeu să îşi facă milă de toate neamurile şi mai ales la Locurile Sfinte să avem acces să mergem mai departe, că de acolo ne vine lumina, adevărul şi puterea credinţei”, a concluzionat ÎPS Teodosie.

Așadar, ÎPS Teodosie îndeamnă la rugăciune și la pace, pentru că Dumnezeu se va întoarce cu fața către oameni, în cele din urmă, deși în ultimii ani pare că a uitat să facă asta. “Cei care ne conduc să transmită aceleaşi mesaje de pace, să se roage şi ei cu noi, slujitorii Bisericii, să dea semnal cu raze de lumină omologilor săi din toate ţările şi să se facă lumină pentru că dacă este lumină este şi pace.

ADVERTISEMENT

De aceea, nădăjduim că rugăciunile tuturor şi dorinţa şi gândurile frumoase ale tuturor, ale slujitorilor şi ale cârmuitorilor şi ale tuturor credincioşilor vor aduce raze de milostivire şi de dragoste a lui Dumnezeu care vor birui tot răul şi tot întunericul şi cruzimea războiului care s-a pornit”, a declarat ÎPS Teodosie.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el...
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el ne poartă prin aproape 100 de peşteri
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Viața la bloc. Adevărul despre repartitoare. Cum sunt păcăliți oamenii
Viața la bloc. Adevărul despre repartitoare. Cum sunt păcăliți oamenii
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul...
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul Rusiei
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1