News

Șoferul lui ÎPS Teodosie a dat poliția în judecată, după ce a fost prins cu 235 km/h. Mihăiță Sadîcă: ”Cât nu am permis, voi sta la rugăciune”

Mihăiță Sadîca, șoferul lui ÎPS Teodosie, se războiește cu poliția după ce a mașina condusă de el, în care se afla Arhiepiscopul Tomisului, a fost surprinsă circulând cu 235 km/h.
10.08.2023 | 09:33
Soferul lui IPS Teodosie a dat politia in judecata dupa ce a fost prins cu 235 kmh Mihaita Sadica Cat nu am permis voi sta la rugaciune
Mihai Sadîcă, șoferul prins cu 235 km/h în timp ce-l ducea pe ÎPS Teodosie la maslu, a candidat la Primăria Tulcea / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Dobrogea Live / Ziarul Delta
ADVERTISEMENT

O mașină Mercedes, care îl transporta pe ÎPS Teodosie, a încercat să stabilească un nou record de viteză pe A2. Arheipiscopului Tomisului se grăbea să ajungă la maslu, așa că șoferul de 28 de ani a apăsat cam tare pedala de accelerație și s-a ales cu permisul suspendat pentru 120 de zile și o amendă de 2.900 de lei.

ÎPS Teodosie nu s-a uitat la kilometraj: ”Poate a fost un trucaj”

Întâmplarea a avut loc în urmă cu exact un an, iar ÎPS Teodosie avea să comenteze că nu e convins că viteza înregistrată de radar este cea corectă.

ADVERTISEMENT

,,Eu nu știu, nu mă uit la kilometraj. Nici nu știu că a fost așa. A putut să fie un trucaj. Eu trebuia să ajung la un maslu. I-am zis să țină ritmul să ajungem la maslu. Probabil că a mers cu 235km/h, dacă mașina a dus”, a declarat Teodosie, într-o conferință de presă, conform Replica Online.

Șoferul lui Teodosie, în urmă cu un an: ”Am greșit, plătesc și mă supun legilor”

Șoferul mașinii se numește Mihăiță Sadîca, este din Tulcea. El avea să declare, în presa locală, că nu este angajatul lui Teodosie și că îl transporta pe oficialul Bisericii Ortodoxe printr-o conjunctură.

ADVERTISEMENT

„Cât nu am permis voi sta mai des la rugăciune. Totul este rânduit de Dumnezeu. Am greşit, plătesc şi mă supun legilor ţării.

Am fost neatent şi am călcat pedala de acceleraţie mai mult decât trebuie. În prezent sunt angajat la societatea mea de agricultură, iar la Constanţa mai vin pentru rugăciuni şi dezlegări, ceea ce face Înalt Prea Sfinţitul de aici.

ADVERTISEMENT

Nu sunt şoferul angajat al IPS Teodosie, a fost doar o conjunctură şi, din câte ştiu eu, dânsul nu are şoferi. Nu sunt nici angajat al Arhiepiscopiei. Vin aici pentru liniştea sufletească, iar IPS are dezlegările speciale arhiereşti pe care le face.

Nu este o obişnuinţă să fiu cu Înalt Prea Sfinţitul la volan”, declara Mihăiță Sadîca pentru Ziarul Delta.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, Mihăiță Sadîcă a dat poliția în judecată

Deși părea să-și recunoască greșeala, Mihăiță s-a răzgândit destul de repede și a dat poliția în judecată, solicitând anularea procesului verbal care l-a lăsat fără permis și cu o gaură importantă în buget.

Pe rolul instanțelor sunt înregistrate două acțiuni, având ca obiect ”plângere contravențională”, cu referire directă la procesul verbal încheiat în data de 3 august 2022: unul în care intimați sunt IPJ Constanța și Brigada de Poliție Autostrăzi, iar în celălalt doar IGPR – biroul de poliție A2.

Ambele litigii se desfășoară la Judecătoria Fetești, în condițiile în care contravenția a fost înregistrată la Km 139, pe Autostrada Soarelui (în dreptul localității Fetești).

Șoferul lui Teodosie are amenzi de circulație în mai multe județe

Mihăiță Sădîcă mai are amenzi contestate, atât în Olt, cât și în Constanța sau Tulcea. Acestea sunt în diverse stadii, însă cele care s-au finalizat au fost pierdute de șoferul vitezoman.

Contestarea unui proces verbal de contravenție, în cazul șoferilor care se aleg cu permisul suspendat, le conferă acestora dreptul de a conduce până când hotărârea instanței devine definitivă. Acest lucru poate dura și câțiva ani, așa că mulți conducători auto apelează la justiție doar pentru a mai trage de timp.

În cazul de față, Mihăiță Sadîcă așteaptă o primă decizie în această toamnă, însă are posibilitatea să o atace cu apel.

Mihaiță Sadîcă a vrut să fie primar în Tulcea

Mihăiță Sadîcă și-a încercat norocul și în politică. În 2020, el a candidat la primăria municipiului Tulcea din partea PPU. La vremea respectivă, el se caracteriza ca ”fiul unor oameni simpli și muncitori, (…) botezat în cinstea Sf Arh Mihail care, potrivit Noului Testament, conduce armatele lui Dumnezeu împotriva forțelor lui Satana”.

De asemenea, el a menționat că este de profesie inginer agronom, că are propria afacere, însă a simțit că e timpul să devină ”o persoană spirituală”, așa că a decis să urmeze și cursurile facultății de Teologie.

În declarația de avere depusă cu această ocazie, Mihăiță Sadîcă nu dispunea de niciun venit, nu avea proprietăți, conturi bancare și nici datorii. De asemenea, în anul 2020 el nu deținea un autoturism, cu atât mai puțin un Mercedes.

ADVERTISEMENT
Tags: