News

ÎPS Teodosie continuă rugăciunile pentru a aduce ploaia. Arhiepiscopul a dus moaște de sfinți pe un câmp. Video

Având în vedere seceta severă din Dobrogea, ÎPS Teodosie continuă rugăciunile pentru a aduce ploaia. Înaltul prelat a dus moaște de sfinți pe un câmp din județul Constanța.
18.07.2022 | 20:53
IPS Teodosie continua rugaciunile pentru a aduce ploaia Arhiepiscopul a dus moaste de sfinti pe un camp Video
ÎPS Teodosie a dus racle cu moaște pe un câmp din județul Constanța, pentru a aduce ploaia. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În debutul acestei săptămâni, Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, s-a rugat din nou pentru ploaie.

ÎPS Teodosie a dus racle cu moaște pe un câmp din județul Constanța, pentru a aduce ploaia

Pe un câmp din comuna Cumpăna, județul Constanța, înaltul prelat a dus și raclele cu moaştele Sfântului Pantelimon, ale Sfinţilor Epictet şi Astion şi racla cu veşmântul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi.

ADVERTISEMENT

”Campania de rugăciuni pentru ploaie a continuat astăzi (n.r. luni, 18 iulie) în Arhiepiscopia Tomisului. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu cler şi credincioşi, a oficiat slujba de încetare a secetei la Cumpăna.

Pe câmp au fost aduse, în procesiune, raclele cu moaştele Sfântului Pantelimon, ale Sfinţilor Epictet şi Astion şi racla cu veşmântul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi”, a precizat Arhiepiscopia Tomisului, într-un mesaj postat pe Facebook.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ÎPS Teodosie i-a sfătuit preoţii şi stareţii din eparhie să se roage pentru ploaie. Astfel de rugăciuni se vor mai desfășura și în zilele de 20 iulie şi 22 iulie, pe un câmp şi în fiecare zi în biserică.

După ultima rugăciune a lui ÎPS Teodosie, la Constanța s-a emis RO-Alert de furtună

Reamintim că ÎPS Teodosie s-a rugat și vineri, 15 iulie, pe un câmp din comuna Valu lui Traian, pentru ploaie.

ADVERTISEMENT

Coincidență sau nu, imediat după rugăciune, în zonă a plouat. Vineri, ANM a anunțat furtună, grindină și vijelii, în Dobrogea. S-a emis și un mesaj RO-Alert de vreme extremă în zonă.

”În zilele de post: vineri, 15 iulie, ora 13.00, luni, 18 iulie, miercuri, 20 iulie, și vineri, 22 iulie, vor rosti de rugăciuni pentru ploaie la un câmp apropiat; De asemenea, în fiecare zi, se vor ruga în sfânta biserică pentru venirea ploii. Ierarhul Tomisului va merge și va rosti rugăciuni în localitățile din apropierea municipiului Constanța: Valu lui Traian, Cumpăna și Techirghiol.

ADVERTISEMENT

Un sobor format din mai mulți preoți, în frunte cu IPS Teodosie, se roagă pentru venirea ploii”, a anunțat Arhiepiscopia Tomisului.

ADVERTISEMENT
Tags: