News

ÎPS Teodosie, mișcare surprinzătoare: “Tehnica aceasta de Dumnezeu este lăsată”

Arhiepiscopia Tomisului, prin vocea lui ÎPS Teodosie, a anunţat o mișcare surprinzătoare în zona social media. Instituția și-a deschis cont pe o platformă cu 2 miliarde de useri.
02.03.2023 | 21:55
IPS Teodosie miscare surprinzatoare Tehnica aceasta de Dumnezeu este lasata
Arhiepiscopia Tomisului are cont şi pe Instagram. ÎPS Teodosie: “Tehnica aceasta de Dumnezeu este lăsată”. Sursa foto: captură Facebook
ADVERTISEMENT

În prima zi a acestei luni, ÎPS Teodosie a anunțat o surpriză pentru credincioși. Arhiepiscopia Tomisului are, în mod oficial, cont pe Instagram. Instituția bisericească deţine deja conturi pe Facebook şi pe TikTok, unde este urmărită de mii de persoane.

Arhiepiscopia Tomisului are cont şi pe Instagram. ÎPS Teodosie: “Tehnica aceasta de Dumnezeu este lăsată”

Într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie a anunțat că, de la 1 martie 2023, biserica pe care o conduce are cont și pe platforma de social media Instagram. La nivel mondial, peste 2 miliarde de oameni au cont aici, iar în România sunt circa 5 milioane de useri.

ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Tomisului pare extrem de încântat de faptul că instituția bisericească ține legătura cu credincioșii prin aceste mijloace online. ”Știința e de la Dumnezeu și tehnica aceasta de Dumnezeu este lăsată”, spune acesta.

”Iubiţi reprezentanţi şi spectatori de pe TikTok, Instagram, sunt bucuros să vă împărtăşesc dragostea mea faţă de toţi, că iată mijloacele acestea tehnice ne ajută să ne apropiem şi biserica vine în întâmpinarea dumneavoastră. Ştiinţa este de la Dumnezeu şi tehnica aceasta de Dumnezeu este lăsată, de aceea, iată, vom fi mereu împreună şi nu vreau să vă spun altceva, decât adevărul, decât mesajele de la Dumnezeu, că biserica este a lui Dumnezeu şi condusă de El.

ADVERTISEMENT

Voi sunteţi fiii bisericii, sunteţi copiii noştri duhovniceşti. Vă iubim, de aceea vă vom dărui mereu hrană spirituală ca să aveţi posibilitatea acestei perspective a veşniciei, că noi trăim pentru a ne înveşnici bucuria şi toate legăturile noastre de dragoste.

Să fiţi fericiţi că sunteţi în biserică şi să luaţi biserica în sufletul vostru, pe Hristos, pe Tatăl, pe Duhul Sfânt, pe Maica Domnului şi pe sfinţi, să ţinem rânduielile împreună, ca să fim împreună şi în veacul de acum, dar şi în veacul viitor. Aşa să ne ajute Dumnezeu. Amin!”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie, sfaturi pentru credincioși în Postul Paștelui

Recent, același ÎPS Teodosie s-a afirmat în spațiul public cu niște sfaturi legate de Postul Paștelui. Pe 25 februarie, Arhiepiscopul Tomisului a ținut ultima emisiune radio dinaintea Postului Mare care a început luni, 27 februarie.

Înaltul prelat a criticat consumul de fructe de mare în post, deoarece este evident, în opinia sa, că acelea sunt ”gângănii“. ”Nu prea sunt de acord cu gângăniile, așa-numitele fructe de mare. E o păcăleală cu aceste fructe de mare.

ADVERTISEMENT

Care sunt animale, cum să fie fructe dacă mișcă? Care adună toxine… Este o șmecherie pe care o folosesc mulți. Unii le mănâncă de mare plăcere, eu nu pot de jenă, nici cu ochii, nu le pot…”, a mărturisit Teodosie, la Radio Dobrogea.

ADVERTISEMENT