Life

ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune Arhiepiscopul Tomisului despre purtatul cerceilor

Noi declarații controversate făcute de ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului a vorbit despre purtatul cerceilor de această dată.
24.12.2022 | 19:26
IPS Teodosie noi declaratii controversate Ce spune Arhiepiscopul Tomisului despre purtatul cerceilor
Ce spune ÎPS Teodosie despre femeile care poartă cercei. Sursă foto: hepta, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a reușit nu de puține ori să stârnească controverse cu diverse declarații.

O nouă declarație controversată marca ÎPS Teodosie

Mulți români s-au arătat dezamăgiți, iar alții revoltați de sfaturile venite din partea acestuia, însă se pare că pentru el, acest lucru nu contează.

ADVERTISEMENT

O nouă declarație controversată și-a făcut apariția recent. ÎPS Teodosie a oferit un interviu în cadrul emisiunii „Dialog duhovnicesc” de la Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

Printre altele, s-a ajuns la subiectul accesoriilor pentru fete. Mai exact, ÎPS Teodosie a ajuns să fie întrebat dacă este sau nu recomandat ca fetițele să poartă cercei.

ADVERTISEMENT

Răspunsul acestuia a fost unul complet neașteptat și cel mai probabil va genera o nouă dezbatere pe rețelele de socializare.

Pentru Arhiepiscopul Tomisului, cerceii sunt doar un surplus, sau cel puțin așa spune el. ÎPS Teodosie consideră că femeile poartă astfel de accesorii doar pentru ”a fi mai interesante”, sau mai elegante.

ADVERTISEMENT

Având în vedere toate acestea, Arhiepiscopul Tomisului consideră că cerceii nu sunt necesari și că nu își au locul, așa că mai bine, părinții nu le-ar mai pune fetițelor mici.

Arhiepiscopul Tomisului, despre femeile care poartă cercei

”Cerceii sunt un surplus, găsim în multe cărți pioase, sunt o podoabă folosită de femei pentru a fi mai interesante, mai elegante. Sfântul Pavel se leagă chiar de părul este prea mult împopoțonat, să nu vă faceți podoabe din păr împletit.

ADVERTISEMENT

Drept să vă spun, cerceii nu prea-și au locul. Dacă nu puneți, este mai bine. Nu le faceți un serviciu fetițelor cărora le puneți cercei”, a spus acesta.

Cea mai mare controversă a venit însă de abia la final. ÎPS Teodosie i-a avertizat pe părinți cu privire la faptul că fetițele vor ajunge să se obișnuiască cu cerceii, iar mai departe, lucrurile pot evolua într-un sens negativ.

”Nu sunt o necesitate, se vor obișnui cu ei și pot fi o pricină de a se lăuda sau de a nu fi de acord Dumnezeu cu acest lucru“, a mai precizat ÎPS Teodosie.

Amintim că anterior, Arhiepiscopul Tomisului a mai vorbit printre altele și despre incidentul din vara acestui an, atunci când șoferul său a fost depistat de radar cu o viteză de peste 200 km/h.

În acest sens, ÎPS Teodosie spune că doar se grăbea să ajungă la un Maslu și că nu s-a uitat deloc la kilometraj.

”Nu ştiu, că nu mă uit la kilometraj. Nici nu ştiu dacă a fost aşa. Trebuia să ajung la un maslu. I-am spus, «Vezi, să ţii ritmul să ajungem la maslu!»”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

ADVERTISEMENT
Tags: