News

ÎPS Teodosie recidivează! Arhiepiscopia Tomisului anunţă procesiuni religioase, întinse pe 3 zile

09.02.2021 | 15:53
IPS Teodosie recidiveaza Arhiepiscopia Tomisului anunta procesiuni religioase intinse pe 3 zile
ADVERTISEMENT

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie sfidează din nou pandemia. Arhiepisopia Tomisului a anunțat procesiuni religioase, întinse pe trei zile, cu ocazia cinstirii Sfântului Haralambie.

Instituția a postat programul manifestărilor religioase pe pagina de Facebook. Ulterior au apărut informații conform cărora evenimentele au primit avizul Primăriei Constanța.

ADVERTISEMENT

Deși acțiunile anunțate de Arhiepiscopie sunt derulate pe parcusul a trei zile, avizul primit de la primărie este valabil doar pentru data de 10 februarie, când manifestările vor avea loc în spațiul public. Pentru celelalte evenimente nu se precizează acordarea vreunui acord sau cine va putea avea acces.

ÎPS Teodosie recidivează! Arhiepiscopia Tomisului anunţă procesiuni religioase, întinse pe 3 zile

În ziua de miercuri, 10 februarie, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie. Arhiepisopia Tomisului a anunțat un program special dedicat cinstirii acestuia, întins pe trei zile: „ÎPS Teodosie va avea următorul program: marți, 9 februarie, de la ora 16.30, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Haralambie” din localitatea constănțeană Viile”.

ADVERTISEMENT

În aceeași zi se va organiza și un concert: „de la ora 19.00, la biserica „Sf. Haralambie” din Constanța (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema),(n.r.- ÎSP Teodosie) va participa  la un Concert de pricesne susținut de către arhid. Ionuț Cristinel Boancheș și baritonul Alexandru Chiriac, care vor fi acompaniați la pian de către diac. Valentin Vădănoiu”.

În ziua de miercuri, 10 februarie, programul începe de la ora 8.00. „Preoții și credincioșii parohiei „Sfântul Haralambie” din Constanța vor întâmpina doi ierarhi la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi vor merge în procesiune la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu invitatul său, PS Ilarion, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului”.

ADVERTISEMENT

În ultima zi a sărbătorii, joi, 11 februarie, de la ora 22.00, ÎPS Teodosie „va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța”.

După distribuirea acestor informații, atât Arhiepiscopia Tomisului, cât și purtătorul de cuvânt al acesteia au precizat că au primit avizul Primăriei pentru organizarea evenimentelor. Cu toate acestea, avizul este valabil doar pentru ziua de miercuri, 10 februarie.

ADVERTISEMENT
Avizul Primăriei Constanța pentru procesiunile religioase organizate în data de 10 februarie
Avizul Primăriei Constanța pentru procesiunile religioase organizate în data de 10 februarie
Sursa foto: Facebook/ Eugen Tănăsescu

Reprezentații Arhiepiscopiei au precizat că vor să aducă lămuriri informațiilor apărute în presă: „pentru că au apărut prin presă “voci” care acuză presupuse ilegalități în pandemie, la procesiunea religioasă de Sf. Haralambie, se aduce la cunoștință avizul favorabil al Primăriei Constanța, căreia Arhiepiscopia Tomisului îi mulțumește în mod public”.

ADVERTISEMENT
Tags: