News

Ireal ce a găsit o familie din Mehedinți într-o conservă de pește cumpărată de la magazin. „Uitaţi ce mănâncă oamenii! Ruşine să le fie!”

Viermi în conserve de pește. Ireal peste ce a dat o familie din Mehedinți. „O țară vai de mama ei, uitați ce mănâncă oamenii!”
28.10.2023 | 15:01
Ireal ce a gasit o familie din Mehedinti intro conserva de peste cumparata de la magazin Uitati ce mananca oamenii Rusine sa le fie
Indignați, oamenii au postat imagini cu viermii din conservă / Foto: captură, Antena 3CNN
ADVERTISEMENT

O familie din Mehedinți și-a exprima revolta după ce a cumpărat conserve de pește de la un supermarket din Drobeta- Turnu Severin. Înauntru unei conserve colcăiau viermi.

Sos tomat cu viermi

O familie din Mehedinți a cumpărat de la un supermarket conserve de pește, mai precis sprot în sos tomat. Numai că acești clienți au avut o surpriză cât se poate de neplăcută. Una din conserve avea viermi care „înotau” în sosul tomat.

ADVERTISEMENT

„O țară vai de mama ei”

„Ruşine să le fie! Uitaţi ce mănăncă oamenii! Uite cum merg viermii prin cutia de peşte!”, a spus familia revoltată. Medințenii au postat un video cu viermii cu pricina, scrie Antena 3CNN. Potrivit sursei citate, oamenii, un bărbat și o femeie din satul Petra, au spus că au cumpărat conservele respective vineri, în jurul orelor 10.30

„Uitați, Carrefour-ul ăla mare din Drobeta- Turnu Severin. Rușine la patronul care e de acolo, rușine mare. Muncește omul, cumpără o cutie de pește și uitați și dumneavoastră ce mănâncă”. „O țară vai de mama ei, de prăpădiți, vai de om”.

ADVERTISEMENT

Este de așteptat ca Protecția Consumatorului să se autosesizeze în acest caz. De altfel,  retailerul cu pricina a primit mai multe amenzi în acest an, la diferite magazine din țară, unde a avut reclamații (Târgu Jiu, Cluj, Zalău).

Profituri grase pentru retaileri

Anul trecut, marii retaileri din România (Lidl, Carrefour, Kaufland, Mega Image) au raportat profituri substanțiale, în ciuda unui an cu crize și inflație. Retailerii au raportat o rată medie a creșterii profotului de 43%. În plus, este de așteptat ca reailerul Carrefour să preia operațiunile hypermarketurilor Cora în România.

ADVERTISEMENT

Pericole ascunse în conservele de pește

În privința conservelor de pește, desi sunt o alternativă mai ieftină ma mâncarea gătită, specialiștii spun că ele prezintă pericole ascunse. Este vorba, spun specialiștii în alimentație și sănătate, de ingredientele pe care aceste conserve le conțin.

Un aditiv frecvent care este adăugat peștelui la conserve este E129. Denumit de experți „roșu Allura Ac”, este considerate una din substanțele controversate și periculoase în industria alimentară.

ADVERTISEMENT

Acest aditiv poate provoca boli precum astmul sau leucemia, multe țări interzicându-l în produsele alimentare sau băuturi. Dar, în ciuda avertismentelor specialiștilor, Uniunea Europeană și SUA continuă să-l folosească.

 

 

ADVERTISEMENT