Sporturi

Irina Bara deschide seria meciurilor României în Fed Cup. Surpriză la dublu în confruntarea cu Italia

15.04.2021 | 14:57
Irina Bara deschide seria meciurilor Romaniei in Fed Cup Surpriza la dublu in confruntarea cu Italia
ADVERTISEMENT

Tragerea la sorți a meciurilor întâlnirii de tenis dintre echipele României și Italiei, din barajul Grupei Mondiale a avut loc, joi, la Cluj-Napoca. În prima partidă se vor duela Irina Bara – Elisabetta Cocciaretto.

Întâlnirea dintre echipele feminine de tenis ale României şi Italiei va avea loc vineri şi sâmbătă în play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup). Meciurile vor fi găzduite de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

După retragerile forțate de accidentări ale Simonei Halep și Patriciei Țig, Irina Bara a devenit racheta numărul 1 a României. Jucătoarea de 26 de ani, numărul 136 în ierarhia WTA, o va înfrunta, vineri, pe Elisabetta Cocciaretto (20 de ani), numărul 111 WTA.

Programul complet și surpriza de la dublu

Conform tragerii la sorți, al doilea meci de vineri, al întâlnirii dintre România și Italia va fi cel dintre Mihaela Buzărnescu (37 de ani, locul 137 WTA) și Martina Trevisan (27 de ani, locul 99 WTA), cea mai experimentată jucătoare din lotul deplasat la Cluj, de căpitanul Italiei, Tathiana Garbin.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă sunt programate meciurile de simplu dintre Irina Bara – Martina Trevisan și Elisabeta Cocciaretto – Mihaela Buzărnescu, dar și întâlnirea de dublu dacă va mai fi cazul.

În cazul partide de dublu, căpitanul-jucător al Românie, Monica Niculescu, a decis să intre pe teren alături de Gabriela Ruse. Cele două vor înfrunta, la nevoie, perechea Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone.

ADVERTISEMENT

Absențe importante în cele două echipe

Întâlnirea din barajul de menținere în Grupa Mondială a fostei Fed Cup este văduvită de prezența unor jucătoare importante din circuitul mondial. Cea mai sonoră dintre acestea este cea a Simonei Halep (numărul 3 mondial) care a decis să nu răspundă convocării Monicăi Niculescu, din cauza problemelor medicale cu care s-a confruntat în ultima perioadă.

Nici Italia nu va conta pe cea mai valoroasă jucătoare a momentului, Camila Giorgi. A 80-a jucătoare în topul mondial  WTA, sportiva a fost testată pozitiv cu Covid-19 înaintea turneului de la Charleston și plasată în izolare în SUA. Patricia Țig, a doua jucătoare română din clasamentul WTA (locul 63), a fost la rândul ei obligată să se retragă tot din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, România și Italia s-au duelat de trei ori, scorul fiind 2-1 pentru sportivele din peninsulă. Prima înfruntare a avut loc în 1972, în turul doi din Grupa Mondială, și s-a încheiat cu victoria Italiei, scor 2-1. Singura victorie a tricolorelor s-a consemnat în 1978, în turul I din Grupa Mondială, scor 2-1. Cele două reprezentative s-a întâlnit ultima oară în 1997, în turul I, Grupa I a zonei Europa/Africa, victoria revenind italiencelor cu 2-1.

ADVERTISEMENT