Sport

Rafa Nadal și copilul! Spaniolul întâlnește, la Madrid, un tenismen mai mic decât el cu 21 de ani

Darwin Blanch, un american de 16 ani, va fi primul adversar al multiplului campion, în turul I la Openul din capitala Spaniei
23.04.2024 | 10:40
Rafa Nadal si copilul Spaniolul intalneste la Madrid un tenismen mai mic decat el cu 21 de ani
Rafael Nadal va juca la Madrid impotriva unui sportiv mai mic cu 21 de ani FOTO colaj fanatik
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal se află pe ultima sută de metri a carierei, dar nu-și va pune racheta în cui, fără a mai bifa un eveniment istoric atât pentru el, cât și pentru lumea tenisului.

Când s-a născut Darwin, Nadal câștigase de trei ori Roland Garros

Spaniolul de 37 de ani, câștigător a 22 de turnee de Grand Slam, va juca la Madrid, cu un sportiv mai mic decât el, cu 21 de ani, în ceea ce va fi cel mai dezechilibrat duel la un asemenea nivel.

ADVERTISEMENT

Americanul Darwin Blanch a primit un wild-card la turneul din capitala Spaniei și a intrat pe tabloul masculin al competiției, deși a jucat un singur meci la profesioniști, în toată cariera lui.

„Oameni buni, voi juca împotriva lui Nadal. Ce naiba?!”, a reacționat Blanch pe rețelele de socializare, postând o fotografie cu mâna la gură și ochii cât cepele.

ADVERTISEMENT

La vremea când Blanch s-a născut, în septembrie 2007, Rafa Nadal câștigase deja Roland Garrosul de trei ori. Marele campion spaniol a jucat destul de puțin în 2024, din cauza problemelor medicale, dar a ținut să nu rateze Openul Madridului.

Adversarul său, Darwin Blanch, vine din Florida, și e un puști de perspectivă. La 16 ani are deja 1,90 metri și anul trecut a fost în semifinale atât la Roland Garros, cât și la Wimbledon, în competițiile rezervate juniorilor.

ADVERTISEMENT

În februarie 2022, Blanch a devenit al doilea cel mai tânăr jucător care a obținut un punct în clasamentul ATP, când l-a învins pe Gerald Planelles în trei seturi la Villena. La 14 ani și cinci luni, el a fost cu două luni mai mare decât spaniolul Nicolás Álvarez Varona (14 ani și trei luni) când a obținut un punct ATP în 2015. Acum, el se află pe locul 1034 mondial.

Tatăl său este spaniol, mai are trei frați care joacă tenis

Darwin e fratele mai mic al jucătorului de tenis Ulises Blanch. El mai are doi frați, pe nume Dali și Krystal, care joacă și ei tenis. Tatăl său, Ernesto, a lucrat pentru Coca-Cola, iar familia s-a mutat prin lume din cauza slujbei sale.

ADVERTISEMENT

În afara faptului că este un tânăr de perspectivă, Darwin Blanch a primit wild-card la Madrid, deoarece tatăl său este spaniol, drept pentru care și sportivul este socotit pe jumătate iberic.

ADVERTISEMENT