Life

Irina Loghin își primește înapoi pensia specială. Câți bani încasează lunar de la stat

Irina Loghin își primește înapoi pensia specială de la stat. Iată la ce sumă poate ajunge pensia primită de cântăreața de muzică populară, după ce a făcut parte din politică vreme de câțiva ani.
06.07.2022 | 13:26
Irina Loghin isi primeste inapoi pensia speciala Cati bani incaseaza lunar de la stat
Irina Loghin primește înapoi pensia specială de la stat. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Irina Loghin are venituri din pensia specială, după ce a făcut parte din politică vreme de câțiva ani, iar acum aceasta și-a redobândit-o, după decizia dată de CCR. Iată cât primește aceasta, de fapt.

Irina Loghin primește înapoi pensia specială de la stat

Irina Loghin are 83 de ani și încă activează în domeniul muzical, fiind solicitată la diverse evenimente. Dar, pe lângă banii obținuți din muzică, artista mai încasează și o pensie specială de la stat pentru activitatea sa politică.

ADVERTISEMENT

În anul 2016, Irina Loghin a solicitat să primească o pensie specială de la stat. Anul trecut, însă, Parlamentul a abrogat decizia privind pensiile speciale, dar Curtea Constituțională a decis recent că legea este neconstituțională.

Pe scurt, ceea ce înseamnă acest lucru este că sute de foști deputați și senatori au acționat în instanță pentru a-și primi banii înapoi.

ADVERTISEMENT

Judecătorii de la Tribunalul București le-au dat dreptate unor politicieni și pensiile speciale au fost recuperate, iar printre ei se află și Irina Loghin, scrie știripesurse.ro.

“Admite cererea în parte. Obligă pârâţii Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi Secretariatul General al Senatului să repună pe reclamanţi, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, în plată cu indemnizaţia pentru limita de vârstă, prevăzută de art. 49 din Legea nr. 96/2006, şi pârâţii Parlamentul României – Camera Deputaţilor şi Parlamentul României – Senatul să plătească reclamanţilor, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, această indemnizaţie, începând cu data de 10.06.2022.

ADVERTISEMENT

Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu apel în 30 zile de la comunicare”, arăta decizia de atunci a tribunalului.

Câți bani are Irina Loghin din pensia specială

Irina Loghin primește lunar între 6000 și 7000 de lei de la statul român pentru activitatea sa din politică, potrivit datelor de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Pensia specială a fost plafonată în anul 2017 pentru a nu depăși salariul brut aflat în plată, dar veniturile foștilor parlamentari tot sunt unele semnificative.

Irina Loghin a făcut parte din Partidul România Mare (PRM) în anul 1998. Cântăreața de muzică populară a fost aleasă deputat în  2000-2004, iar apoi a fost senator de Giurgiu.

În 2008, Irina Loghin a renunțat la activitatea sa politică.

ADVERTISEMENT