Life

Irina Margareta Nistor, despre Everything Everywhere All at Once, cel mai bun film de la Oscar 2023: „Greu de urmărit”

Irina Margareta Nistor și-a spus părerea despre cel mai bun film al anului desemnat la Oscar 2023: Everything Everywhere All at Once.
13.03.2023 | 05:55
Irina Margareta Nistor despre Everything Everywhere All at Once cel mai bun film de la Oscar 2023 Greu de urmarit
Irina Margareta Nistor a comentat filmul anului la Oscar, Everything Everywhere All at Once. Foto: YouTube/ VOYO
ADVERTISEMENT

Cinefila și traducătoarea Irina Margareta Nistor a comentat succesul de care s-a bucurat filmul Everything Everywhere All at Once la Premiile Oscar. Producția în care joacă Michelle Yeoh și Jamie Lee Curtis a câștigat 7 trofee, printre care și cele mai relevante din toate nominalizările.

Irina Margareta Nistor, despre Everything Everywhere All at Once, filmul anului la Oscar 2023

SF-ul regizat de Dan Kwan și Daniel Scheinert a cucerit o serie de categorii, cei doi detronându-l pe maestrul Steven Spielberg, prezent la Gala Oscarurilor cu „The Fabelmans”.

ADVERTISEMENT

Irina Margareta Nistor a vorbit despre filmele noninalizate într-o transmisiune specială pe VOYO, alături de Codin Maticiuc. În opinia ei, pelicula e o shaorma cu de toate, dar care merită văzută, pentru că are publicul ei.

Personal, Margareta Nistor nu e mare fană a celui mai premiat film de la Oscar din acest an. Totuși, criticul a remarcat diversitatea cu care se prezintă această producție, fiind una în care găsim absolut tot ce ne dorim: comedie, dramă, SF, mult SF, dar și niște eroi cu față umană, spre deosebire de cei cu care ne-am obișnuit în producțiile Marvel.

ADVERTISEMENT

„Știu că nu sunt politically correct”

„E ciudat, greu de urmărit. M-am bucurat că a fost la TIFF. A intrat și pe marile ecrane. E o călătorie în timp, în sensul că trecem dintr-un Univers în altul, iar dacă nu ne place Universul ăsta, mergem în alt Univers. Ei au socotit că e un film independent și merită încurajat.

Mi se pare că au investit mulți bani în el. Sunt tot un fel de super-eroi, dar sunt eroii noștri de fiecare zi. Sunt niște oameni obișnuiți. În cronica lor au zis că e un film despre refugiați. Eu mereu m-am întrebat, dintre cei 9.000 care votează, câți sunt din partea Asiei.

ADVERTISEMENT

Știu că nu sunt politically correct, dar era o chestie foarte nostimă într-un manual de Oscaruri și spunea cum poți ghici cine ia Oscarul: care au șansele mari, șansele mici și care ar putea fi surpriza și atunci ai să afli. E un film straniu, dar până la urmă e foarte omenesc. E foarte uman, până la un punct, dar e ușor greu de urmărit”, a declarat Irina Margareta Nistor pe VOYO.

Steven Spielberg și Cate Blanchett au primit palme anul ăsta

Codin Maticiuc a făcut o glumă referitoare la faptul că anul acesta nu a existat niciun scandal, nicio palmă dată de vreun actor. Vedeta din serialul „Clanul” a amintit de palma pe care Will Smith i-a dat-o anul trecut lui Chris Rock.

ADVERTISEMENT

Irina a ținut să precizeze că anul ăsta au fost alte tipuri de palme, poate unele mai usturătoare decât cea a lui Smith din 2022. Cinefila a declarat că s-au dat multe palme. A făcut trimitere la faptul că Spielberg nu a primit niciun trofeu, cu toate că a fost nominalizat la categoriile „Cel mai bun scenariu original” și „Cel mai bun regizor”.

În acest sens, o palmă și-a luat și Cate Blanchett, actrița din „Tar”. Blondina nu a reușit să convingă cei 9.000 de membri ai Academiei de Film din Statele Unite. Blanchett a fost nominalizată la categoria „cea mai bună actriță”, cea câștigată de Michelle Yeoh.

„Au fost niște palme. una dată lui Spielberg, una dată lui Cate Blanchett”, a punctat Irina Margareta Nistor.

 

ADVERTISEMENT