Sport

Novak Djokovic, subiect de ironii în mediul online. Cele mai bune glume pe marginea situației jucătorului sârb în Australia. Foto

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic continuă să se afle într-o situație delicată la Melbourne, iar internauții nu au ezitat să facă ironii pe marginea acestui subiect.
06.01.2022 | 17:12
Novak Djokovic subiect de ironii in mediul online Cele mai bune glume pe marginea situatiei jucatorului sarb in Australia Foto
Internauții s-au întrecut în ironii la adresa lui Novak Djokovic
ADVERTISEMENT

Situația lui Novak Djokovic rămâne incertă. Avocaţii liderului clasamentului ATP au contestat anularea vizei jucătorului, iar judecătorii au anunţat că o decizie va fi luată luni, la ora 10.00 a Australiei (1:00 a României). Până atunci, sârbul va rămâne izolat la hotel până atunci.

Curg ironiile la adresa lui Novak Djokovic

În acest context, internauții au trecut la treabă și au tratat cu umor situația în care se află deținătorul a 20 de titluri de Mare Șlem. Chiar și compania aeriană Ryanair a glumit pe seama luik Djokovic.

ADVERTISEMENT

Pe pagina de twitter a companiei, apare o fotografie cu o reluare a unei mingi, după ce un jucător a cerut challenge, nemulțumit de decizia arbitrului. Iar reluarea a demonstrat, conform celor de la Ryanair, că Djokovic nu este în Australia.

Internetul este plin de glume pe seama lui Novak Djokovic

Utilizatorul Bettybus a postat o fotografie prelucrată în photoshop, reprezentându-l pe Novak Djokovic dormind pe scaundele dintr-un aeroport, aluzie la cele aproape 9 ore în care sârbul a fost reținut pe aeroportul din Melbourne.

ADVERTISEMENT

Alt trucaj îi reprezintă pe jucătorul elvețian de tenis Roger Federer și cel spaniol Rafael Nadal, ambii cu 20 de titluri de Mare Șlem în palmares, în postura de vameș într-un aeroport, respectiv, pilot de avion.

Roger Federer Rafael Nadal
Roger Federer este vameș, iar Rafael Nadal – pilot de avion

De asemenea, este prezentată o captură video cu Fereder și Nadal, în timpul unui interviu luat amândurora în urmă cu mai mulți ani, în care cei doi râd în hohote.

ADVERTISEMENT

Internauții români nu au ratat ocazia de a-l ironiza pe Novak Djokovic

Și internauții români s-au întrecut în glume la adresa lui Novak Djokovici. Astfel, a ieșit la iveală scutirea medicală pe care ar fi avut-o Nole pentru a putea participa la Australian Open, în care se scrie că este suferind de „alergie la fraieri vaccinați”.

Novak Djokovic
Scutirea medicală a lui Novak Djokovic

În fine, un alt compatriot de-al nostru a alcătuit un colaj de două poze. Într-una apare Novak Djokovic nemulțumit, iar în a doua senatoarea ex-AUR, Diana Șoșoacă, îi spune, într-un apel video, jucătorului să le transmită organizatorilor de la Australian Open că ea are informații care pot distruge primul turneu de Mare Șlem al anului.

ADVERTISEMENT
Novak Djokovic
Sfaturile Dianei Șoșoacă pentru Novak Djokovic

Novak Djokovici anunța că a primit scutire medicală pentru a juca la Australian Open

Tot scandalul a început în momentul în care Djokovic a scris, pe contul de twitter, că a obținut o scutire medicală pentru a participa la Australian Open. Asta deși autoritățile statului Victoria îi avertizaseră încă din noiembrie pe oficialii Australian Open că Djokovic nu va fi primit în țară dacă nu se vaccinează.

La sosirea pe aeroportul din Melbourne, viza de intrare în Australia a lui Nole a fost revocată, iar ministrul Sănătății din această țară, Greg Hunt, a confirmat că liderul ierarhiei ATP va fi deportat, deoarece nu și-a putut justifica scutirea de la vaccinare.

Decizia în cazul lui Novak Djokovic va fi luată luni, la ora 10:00 a Australiei (1.00 a României)

După ce a fost reținut timp de 9 ore pe aeroportul din Melbourne, Novak Djokovic a fost transportat de Poliția statului Victoria într-un hotel de carantină din apropierea aeroportului din Melbourne, până la luarea unei decizii definitive.

Ulterior, jucătorul sârb a făcut o cerere oficială de anulare a deciziei prin care i se refuză intrarea în Australia și i se revocă „scutirea” medicală pentru a putea participa la primul turneu de Grand Slam.

La scurt timp, avocaţii lui Djokovic au contestat anularea vizei, iar după mai multe ore, judecătorii au anunţat că o decizie va fi luată luni, la ora 10:00 a Australiei (1.00 a României). Până atunci, sârbul va rămâne izolat la hotel.

În tot acest context, zeci de fani ai lui Nole s-au adunat în fața hotelului unde sârbul este carantinat, în așteptarea deciziei finale privind expulzarea sa din Australia și protestează vehement la adresa autorităților.

Printre fanii sârbi ai jucătorului de tenis se află şi cei care protestează pentru eliberarea refugiaţilor care sunt cazaţi în acelaşi stabiliment. Autorităţile au arestat mai multe persoane, după o ciocnire cu forţele de ordine, dar presa din Serbia nu a menţionat dacă printre aceşti se numără şi fani ai lui Nole.

În paralel, Srdjan Djokovic, tatăl liderului clasamentului ATP, organizează un miting de protest în Serbia.

ADVERTISEMENT